İşte fedakar öğretmenim!

Fedakar öğretmen kapı kapı dolaşarak öğrencilerine ders anlatıyor

Haberler 08.09.2020 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Tuba ilçesinde görevli snf öretmeni Gamze Arslan, uzaktan eitim sürecinde evde internet imkan olmayan örencilerin daha salkl eitim almas için yaz tahtasyla kap kap dolaarak ders veriyor.

Tabanl Mahallesinde 3 yldr görev yapan Arslan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan uzaktan eitim sürecinde de örencilerini yalnz brakmyor.

çou örencisinin evinde internet olmad için uzaktan eitime katlamamas üzerine harekete geçen Arslan, lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Bakr Bedeviolunun da desteiyle yaz tahtasn alarak evleri dolamaya balad.

Her örenciyle yakndan ilgilenerek evlerinin bahçelerinde yüz yüze eitim veren Arslan, çektirdii ders notlarnn fotokopilerini de teslim ediyor. Arslan bu sayede örencilerin ödevlerini de yakndan takip ediyor.

BU ÖRNEN YAYILMASINI STYORUZ

Tabanl lkokulunu ziyaret eden Bedeviolu, gösterdii fedakarlktan dolay Gamze Arslan tebrik etti.

mkanszlklar karsnda alternatif çareler üreten öretmenlerin, örencileri için her türlü zorlua göüs gerdiini belirten Bedeviolu, Uzaktan eitim sürecini Milli Eitim Bakanl olarak balattk. Okullarda öretmenlerimiz bir planlama çerçevesinde uzaktan eitim sürecini yürütüyorlar ancak baz örencilerimizin evlerinde internet olmad için skntlar yaanabiliyor. Bu nedenden dolay öretmenimiz yaz tahtasn alarak kap kap dolap ders veriyor. Böylece örencilerimiz eitim süreçlerini tamamlam oluyor. Öretmenimizin davran bir fedakarlk örnei ve biz bu örnein iyi uygulamalar olarak yaylmasn istiyoruz. diye konutu.

ÖRENCLERM BU SAYEDE KONULARI DAHA Y ANLIYOR

Gamze Arslan ise 3 yldr görev yapt mahallede 18 örencisinin bulunduunu, her biriyle yakndan ilgilenmeye önem verdiini söyledi.

Uzaktan eitimin yararl ancak evlerinde interneti olmayan örenciler için zor olduunu dile getiren Arslan, öyle konutu:

Okulumuzda internet var ancak baz evlerde internet imkan yok. Milli Eitim Müdürümüzle yaptmz görüme sonras ödevleri hazrlayarak kap kap datyordum. Bunu yaparken ders tahtas da götürerek ders anlatmaya baladm. Ertesi gün örencilerimizin ödevlerini kontrol edip derslerini anlattktan sonra yeni fotokopilerini teslim ediyorum. lk bata örencilerin konuyu kavrayamadklarn fark ettim. Tahtada ders vermeye baladktan sonra daha iyi anladklarn fark ettim. Bu uygulamann çok iyi olduunu düünüyorum. Velilerimiz de bize gereken destei veriyor.

Velilerden Ahmet Yaran da Arslann çocuklar için büyük bir fedakarlk gösterdiini, bir annenin yapmadn yapmaya çaltn vurgulad.

Ana Sayfaya Git