Işte fedakâr öğretmenler

Fedakar öğretmenler tadilatını yaptıkları okullarını eğitime hazır hale getirdiler Van'ın Erciş ilçesinde bir araya gelen gönüllü öğretmenler, onarımını yapıp boyadıkları okulları, aşamalı başlayacak yüz yüze eğitime hazır hale getirdiler

Haberler 15.09.2020 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vann Erci ilçesinde gönüllü öretmenler, onarmn yaparak rengarenk boyadklar okullar, aamal balayacak yüz yüze eitime hazrladlar.

lçenin Örene Mahallesindeki Bir Nisan lkokulunda görevli öretmen ve idareciler, 21 Eylülde aamal olarak yüz yüze balayacak eitim öretim dönemi öncesi görev yaptklar okullarnn bakm ve onarmn gerçekletirmek için çalma balatt.

Eksiklikleri bulunan okullar için malzeme temin eden gönüllü öretmenler, ellerine frça alp, okullarn duvarlarn boyad, sralarn tadilatn yaparak snflar yeni eitim öretim sezonuna hazrlad.

Örencilerinin daha iyi bir ortamda eitim almasn salamak için el birliiyle çalan fedakar öretmenler, okulun tamamn dezenfekte etti, bahçedeki otlar biçerek çocuklar için oyun alanlar oluturdu.

Yakn zamanda yüz yüze eitim hizmeti verecekleri snflarda minik örencileri için sralara karanfil brakan öretmenler, fedakarlklaryla takdir toplad.

OKULUMUZ YEN ETM VE ÖRETME HAZIR

Okul Müdürü Habib Ta, uzun arann ardndan örencileriyle bir araya gelmenin heyecann yaadklarn dile getirdi.

Okullarn el birliiyle eitim ve öretime hazr hale getirdiklerini belirten Ta, Okul tadilat için aldmz malzemeleri kendi bütçemizden karladk. Okuldaki tüm eksikleri giderdik. Duvarlar boyadk, sralar onardk, camlar sildik, snflar süsledik ve bahçedeki otlar temizledik. Okulumuz yeni eitim ve öretime hazr. dedi.

Okul Öncesi Öretmeni Selvi Suna da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uzun süredir ayr kaldklar örencileri için kollar svadklarn ifade etti.

Okulun onarm için gönüllü olduklarn belirten Suna, unlar kaydetti:

Bu sene salgndan dolay farkl bir sezon olacak. Bizler de salgnla mücadeleye uygun ekilde okulumuzu onardk, temizledik. nternet altyapsn oluturduk. Belli saatlerde örencilerimizle sosyal mesafe kural içerisinde ders iliyoruz. Zaman zaman da örencilerimizi evlerinde ziyaret ederek derslerini kontrol ediyoruz. Onlarn derslerinden geri kalmamalar için elimizden geleni yapacaz.

Dördüncü snf örencisi Ayda Aydemir ise Okulumu ve arkadalarm çok özledim. Öretmenlerimiz okulumuzu boyayp güzelletirdiler. Bir an önce okuluma kavumak istiyorum. Öretmenlerime çok teekkür ediyorum. dedi.

Failed to load the video

Ana Sayfaya Git