İşte gönül öğretmeni

Gönüllü öğretmenler köy köy dolaşarak öğrencilerin ihtiyacını gideriyor

Haberler 13.05.2020 - 01:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin emdinli ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn sürecinde örencilerin ihtiyaçlarn, Eitim Destek Grubunda yer alan gönüllü öretmenler karlyor.

Kovid-19 salgn nedeniyle eitimlerini uzaktan sürdüren ve tedbirler kapsamnda evlerinden çkmayan örencilerin eitim ihtiyaçlarnn karlanmas için emdinli Kaymakamlnca Eitim Destek Grubu kuruldu.

Gruptaki gönüllü öretmenler, ilçe merkezi ve köylerde örencileri evlerinde ziyaret ederek moral verdi.

Beraberlerinde getirdikleri kitap, defter, krtasiye malzemesi ve çeitli materyalleri örencilere datan öretmenler, örencilerin taleplerini de dinledi.

Televizyonu olmad tespit edilen 13 eve televizyon ulatran fedakar öretmenler, örencilerin derslerini takip etmelerini salad.

BU, TAMAMIYLA GÖNÜLLÜK ESASIYLA YAPILAN BR

lçe Milli Eitim Müdürü Cihat nan, örencilerin salgn sürecini daha iyi geçirmeleri için Kaymakam Yakup Güvenin himayesinde kurulan Eitim Destek Grubunun youn çalma yürüttüünü söyledi.

Grubun tamamnn, gönüllü öretmenlerden olutuuna dikkati çeken nan, Ekibimiz haftann 4 günü özellikle EBA-TV ve EBA biliim a üzerinden derslerini takip ettii ve internet ann zayf olduu köylerimize gidip, öretmenlerimizin hazrlad etkinlikleri, okuma kitaplarn ve özellikle snava girecek örencilerimiz için Bakanlmzca hazrlanm örnek sorularn çktsn alp ulatrmaktadrlar. diye konutu.

nan, Ailelere ulatrdmz televizyonlarn kurulumunu yapp örencilerimizin EBA-TVden derslerini takip etmelerini saladk. nanyorum ki en ksa zamanda okullarmzn kaplarn örencilerimize açp yüz yüze eitimlerine devam etmelerini salayacaz. Bu süreç devam ettikçe örencilerimizin yannda olacaz. ifadelerini kulland.

Örencilerden Esra Eren de öretmen ve yetkililere desteklerinden dolay teekkür ederek Öretmenlerimiz bizlerle iyi ilgilendi. Onlar bizim için buraya gelip kitap ve krtasiye malzemesi verdiler. dedi.

Ana Sayfaya Git