İstihdamda meslek eğitimi

Diyarbakır'da "Mesleki Eğitime Erişim Seferberliği" programı

Haberler 12.11.2020 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Münir Karalolu, Mesleki eitim meselesini çözmeden birçok eyi çözemeyiz. Alanda çalacak, alanda mesleini çok iyi yapm, çok iyi yapabilen ara insan gücüne ihtiyacmz var. dedi.

Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii (DESOB) toplant salonunda gerçekletirilen Mesleki Eitime Eriim Seferberlii programnda, Vali Münir Karalolu bakanlnda usta, kalfa ve çrak alanlarnda yln ahileri ödüllendirildi, mesleki eitim ve ara insan gücüne yönelik tevik ve tavsiyeler istiare edildi.

Vali Karalolu, burada yapt konumada, mesleki eitim meselesinin, memleket meselesi olduunu belirterek mesleki eitimin öneminin halka yeterince anlatlamadn söyledi.

Mesleki eitim meselesini çözmeden birçok eyi çözemeyiz, çözemedik. En çok ihtiyaç duyduumuz ara insan gücüydü. Alanda çalacak, alanda mesleini çok iyi yapm, çok iyi yapabilen ara insan gücüne ihtiyacmz var. dedi.

MESLEK ETM

Özellikle 4+4+4 sistemine geçildikten, zorunlu eitim 12 yla çktktan sonra eitim alannda çok büyük reformlar yapld. diyen Karalolu, en büyük reformlardan birinin çraklk eitiminin örgün eitime alnarak zorunlu eitim saylmas olduunu belirtti.

Karalolu, Diyarbakrda 5 aydr görev yaptn ve en çok ile ilgili taleplerin geldiini ifade ederek devletin hem i kazalar ve meslek hastalklarna yönelik sigortada hem de asgari ücrete destek noktasnda çok güzel imkanlar sunduunu söyledi.

Bunun halka, esnafa, iverene, sanayicilere, gençlere aktarlarak mesleki eitim meselesinin çözülebileceine iaret eden Karalolu, ara insan gücünün önemine iaret etti.

Karalolu, Arkadalar mutlaka bir meslek sahibi yani altn bilezik sahibi yapmamz lazm ki, o da kolay i bulsun. diye konutu.

Gençlere meslek öretmenin gerekliliine dikkati çeken Karalolu, bu sayede gençlerin hem meslek hem de diploma sahibi olacan vurgulad.

Daha sonra usta, kalfa ve çrak alannda yln ahisi seçilenlere Karalolu tarafndan belgeleri verildi.

Programa, l Milli Eitim Müdürü Yüksel Arslan, DESOB Bakan Alican Ebedinolu, Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (TSO) Bakan Mehmet Kaya, sivil toplum kurulular ve meslek odalarnn temsilcileri katld.

Ana Sayfaya Git