İyilik "Dolap"tan çıktı

Van'da liseli kız öğrenciler, yakınlarından ve çevrelerinden topladıkları kıyafetleri moda tasarımı dersinde onarımdan geçirerek ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere hediye ediyor.

Haberler 13.04.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eitim gören 13 kz örenci, okul idarecilerinin de destei ile yilii Dolaptan çkar projesi balatt.

Proje ile örenciler, yaknlar ve çevrelerinden topladklar, kullanlmayan kyafetleri moda tasarm dersinde onarmdan geçirdikten sonra çounluu Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere ulatryor.

Okul müdürü Elif Yörük, okullarnda çeitli sosyal projeler gerçekletirerek ihtiyaç sahibi ailelere yardm etmeyi amaçladklarn anlatt.

- Yüreklere dokunmak istedik

Bu projeyle insanlarn Yüreklerine dokunmak istediklerini belirten Yörük, öyle konutu:

Öncelikle okulumuzdaki örenciler ve onlarn yaknlarnn kullanmad kyafetleri topladk. Kentin çeitli noktalarna projeyi anlatan afiler astk. Ksa sürede çok sayda kyafet topladk. Bu kyafetler örenciler tarafndan moda tasarm atölyesinde derste onarmdan geçirildi. Dümesi olmayanlara düme takld, söküü olanlar dikildi. Ütülenip paketlenerek ihtiyaç sahiplerine ulatrld.

Yörük, örenciler ile Suriyeli aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarna göre kyafetler verdiklerini ve aclarn bir nebze de olsa dindirmeye çaltklarn dile getirdi.

- Tüketim çlgnlna dikkat çekmek istedik

Okulun Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öretmeni Nazl Arslan da kentte imdiye kadar ihtiyaç sahibi 600 kiiye kyafet yardm yaptklarn söyledi.

Projeyi ayn zamanda Tüketim çlgnlna dikkati çekmek için de hazrladklarn vurgulayan Arslan, Bir ürünün dolapta bou bouna kalmas yerine bakasnn giymesini salayarak yüreklere dokunmak istedik. Bu kapsamda proje ile örencilerimizin bilinçli tüketici olmas ve yardmlama duygularn artrmay hedefledik. Tüketimin ne kadar fazla artt konusunda örencilerimiz araclyla farkndalk oluturmaya çaltk. diye konutu.

- Sava bölgesinden çkp gelmiler

Örencilerden lknur Kandaolu ise yilii Dolaptan çkar Projesi ile kentteki ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere ulamak istediklerini dile getirdi.

Bu ailelerin pek çok konuda yardma ihtiyac olduunun altn çizen Kandaolu, Suriyeliler sava bölgesinden çkp ülkemize gelmiler. Bu nedenle giyecekleri doru düzgün bir kyafetleri bile yok. Biz de bu insanlara bir nebze de olsa yardmda bulunmak istedik. çevremizdeki insanlarn kullanmad kyafetleri giyilebilir hale getirdikten sonra Suriyeli ailelere teslim ettik. diye konutu.

Örencilerden kyafet yardm alan Suriyeli bir aile, projeyi gerçekletiren örenciler ile okul idaresine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git