İz bırakan şahsiyetler

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi, Türkiye’de ve Diyarbakır'da İz bırakan Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kudüs'ün Fatihi Selahattin Eyyübi'yi, dünyada ilk robotu yapıp çalıştıran El Cezeri'yi, yüzyılın adamı seçilen beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil'i, Anadolu'nun Şaiiri Ahmet Arifi, Usta Edebiyatçılar Cahit Sıtkı Tarancı ve Sezai Karakoç'u çocuklarla buluşturuyor.

Haberler 03.11.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

RESML

Merkez Kayapnar lçesi Kaymakam ve Belediye Bakan vekili Ünal Koçun talimatlar dorultusunda Türkiyede ve Diyarbakrda z brakan Mustafa Kemal Atatürkü, Kudüsün Fatihi Selahattin Eyyübiyi, dünyada ilk robotu yapp çaltran El Cezeriyi, yüzyln adam seçilen beyin cerrah Prof. Dr. Gazi Yaargili, Anadolunun aiiri Ahmet Arifi, Usta Edebiyatçlar Cahit Stk Taranc ve Sezai Karakoçu çocuklarla buluturuyor. Yaplan çalma ile 70 bin adet kitab ilçedeki ilkokullarda örenim gören örencilere datld. Bugün Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Ünal, Diyarbakr l Milli Eitim Müdürü Yüksel Arslan ve lçe Milli Eitim Müdürü Yahya Aknc ile birlikte ilçedeki Numan Konakç lkokulunu ziyaret ederek, örencilere iz brakm ahsiyetlerin kitaplarn datt.

CUMHURBAKANIMIZIN BELRTT REFORMLAR IIINDA çALIMALARIMIZI YÜRÜTÜYORUZ

Datm sonras açklama yapan Kaymakam Ünal Koç, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann eitimde reform açklamasnda, Tek ihtiyacmz deerlerini bilen, inancna ve kültürüne sahip çkan nesiller yetitirmek olduunu ifade ederek, Okul öncesinde ve ilkokulda tek ihtiyacmz olan, deerlerini iyi bilen, inancna, kültürüne, tarihine, diline sahip çkan, ailesine ve toplumuna kar sorumluluklarn özümsemi insanlar yetitirmektir. Dier hususlar için endie etmemize gerek yoktur. çünkü evlatlarmzn dier bilgilere sahip olabilmeleri için, önlerinde yeteri kadar uzun bir eitim öretim hayat vardr. Ortaokul dönemini çocuklarmzn zihni ve fiziki kabiliyetlerini kefetmeye, onlar gelecee, doru alanlarda hazrlamaya yönelik bir anlayla ekillendirmeliyiz açklamasnda belirtmi olduu reformlarn nda çalmalarmz balatyoruz. Bu topraklardan çkm önemli ahsiyetlerin hayatlarn anlatan yaynlar hazrladk. 70 bin yaynmzn basksn gerçekletirdik. Buradaki amacmz, bir taraftan çocuklarmza bunlar anlatmak, dier taraftan bu topraklardan çkm deerli insanlarn tantmak istiyoruz. Aslnda, bu kapsamda çocuklarmza deerler eitimi vermek istiyoruz. Bilgi ve manevi deerleri alarak, yarnlara faydal birer fert olarak yetisinler istiyoruz. Bu açdan kitaplarmz arasnda Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürkde var. Burada Cumhuriyetin kuruluunu anlatyor. Onlar çocuklarn diliyle ve resimlerle anlatyoruz. çocuklarmz daha iyi bilsinler. Yine kitaplarmz arasnda Selahattin Eyyubi, Atatürk, El Cezeri, Gazi Yaargil, Ahmet Arif, Cahit Stk Taranc ve Sezai Karakoç var. Bunlarn hepsini çocuklarmza alamak istiyoruz. Onlar için rol model olsun istiyoruz. Onlar tansnlar, onlarla büyüsün istiyoruz. Nasl bu topraklarda bu deerler çktysa inallah bu çocuklarmzn arasnda da böyle deerler çkacaktr. Biz inanyoruz. Onlarn potansiyelleri var. Yeter ki onlara bilgi ve bilimi alayalm dedi.

Ana Sayfaya Git