İzcilik kampları

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında imzalanan protokolle, sağlıklı ve sosyal okul yaşamının geliştirilmesi amacıyla izci kampları düzenlenecek.

Haberler 09.01.2020 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salkl ve sosyal okul yaamnn gelitirilmesi, doa farkndalnn artrlmas, örencilerin tabiatta daha çok vakit geçirmelerini salamak amacyla öretmen ve örencilere yönelik izci kamplar gerçekletirilecek.

Milli Eitim Bakanl (MEB), örenci, öretmen ve velilere yönelik afet ile acil durum eitimleri, salkl ve sosyal okul yaamnn gelitirilmesi, doa farkndaln salamak amacyla Türkiye zcilik Federasyonu ile i birlii protokolü imzalad.

Bu kapsamda eitim ve öretimi snf dna tayarak örenci ile öretmenlerin okul dnda örenme ortamlarnn gelitirilmesi, örencilerin takm çalmalarna katlmnn salanmas ve bamsz hareket yeteneklerinin gelitirilmesi ve izcilik faaliyetlerinin yaygnlatrlmas amaçlanyor.

Bu çerçevede, öretmenlere izci liderlii eitimi verilecek, öretmen ve örencilere yönelik izci kamplar düzenlenecek, örencilerin doada daha fazla vakit geçirmelerini salayacak yürüyüler ve spor faaliyetleri yaplacak. Bununla birlikte örencilerin, doa okuryazarlnn gelitirilmesi planlanyor.

Örencilerin kötü alkanlklardan korunmasna yönelik çalmalarn yaplaca protokol kapsamnda, çevre dostu tüketim bilinci ve Sfr Atk uygulamalarnn gelitirilmesi, farkndalk ve kültür oluturma faaliyetlerinin arttrlmas hedefleniyor.

- Afet ve acil durum tatbikatlar yaplacak

birlii kapsamnda, MEBe bal okul ve kurumlarda örencilere, velilere ve çalanlara yönelik afet ile acil durumlarda arama-kurtarma ve tahliye konularnda eitimler düzenlenecek.

Daha önce AFAD ve Türk Kzlay ile yürütülen uygulamalara ek Türkiye zcilik Federasyonu ile afet ve acil durum farkndal tatbikat uygulama faaliyetleri gerçekletirilecek.

Protokolle TS EN ISO 14001 çevre Yönetim Sisteminin Bakanla bal okullarda uygulanmas da amaçlanyor.

Bu kapsamda çalmalar, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüü yeri Salk ve Güvenlik Birimi Daire Bakanl koordinesinde, tara tekilatnda ise l Milli Eitim Müdürlüü yeri Salk ve Güvenlik Birimleri ve lçe Milli Eitim Müdürlüü Sal ve Güvenlii Bürolar koordinesinde yürütülecek.

Ana Sayfaya Git