"Kırtasiye malzemesini esnaftan alın" çağrısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Veliler, okul alışverişini esnaftan yapmalı. Tanıdığınız esnafın sattığı malzemeler, denetim ve kontrolü yapılmış güvenli ürünlerdir"

Haberler 29.08.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yeni eitim-öretim yl öncesinde velilerin okul alveriini esnaftan yapmas çarsnda bulunarak, Tandnz esnafn satt malzemeler, denetim ve kontrolü yaplm güvenli ürünlerdir. ifadesini kulland.

Palandöken, yapt yazl açklamada, 2018-2019 eitim-öretim ylnn balamasna ksa zaman kaldna ve anne-babalarn okul alveriine baladna dikkati çekti.

ESNAFTAN ALI-VER YAPIN

Okul alveriinde kalitesiz ve salksz malzemelerin tercih edilmemesi gerektiini vurgulayan Palandöken, kitap, kalem, defter, silgi, çanta, boya gibi ürünlerin en çok kullanlan ve çocuklarn sürekli temas ettii malzemeler olduunu, bunlarn cilde ve sala zarar vermemesi gerektiini belirtti. Palandöken, Ticaret Bakanl denetimlerine göre bu ürünlerin yüzde 99unun güvenilir bulunduunu bildirdi.

Okul malzemelerinin mutlaka krtasiyeci esnafndan alnmas çarsnda bulunan Palandöken, unlar kaydetti:

Tandnz esnafn satt malzemeler, denetim ve kontrolü yaplm güvenli ürünlerdir. çocuklarmz bizim geleceimizdir. Onlar eitim alrken salklarndan olmamal. Vatandalarmz daha uygun olsun diye Uzakdoudan ithal edilen merdiven alt ürünlerden tercih etmemeli. Markas ve nerede üretildii belli olmayan, CE ve TSE damgas olmayan birçok ürün maalesef okullarn açlmasna az zaman kala piyasada görülüyor.

Ana Sayfaya Git