Kısa öykü yarışması

"Okullarımızdaki suskun kalemlerin sesini duyalım diye, Hasan Ali Yücel Edebiyat Ödülleri kapsamında Öğretmenler Arası Kısa Öykü Yarışması düzenledik. Tüm öğretmenlerimin katılımını ve desteğini beklerim"

Haberler 08.08.2019 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, Okullarmzdaki suskun kalemlerin sesini duyalm diye, Hasan Ali Yücel Edebiyat Ödülleri kapsamnda Öretmenler Aras Ksa Öykü Yarmas düzenledik. Tüm öretmenlerimin katlmn ve desteini beklerim. ifadelerini kulland.

Selçuk, Twitter hesabndan yapt paylamda, Bakanlkça bu yl öretmenlere yönelik ilk kez düzenlenecek ksa öykü yarmasna ilikin bilgi verdi. Bakan Selçuk, paylamnda, Okullarmzdaki suskun kalemlerin sesini duyalm diye, Hasan Ali Yücel Edebiyat Ödülleri kapsamnda Öretmenler Aras Ksa Öykü Yarmas düzenledik. Tüm öretmenlerimin katlmn ve desteini beklerim. çarsnda bulundu.

Hasan Ali Yücel Edebiyat Ödülleri kapsamnda düzenlenecek Öretmenler Aras Ksa Öykü Yarmasyla Mehmet Akif Ersoy, Refik Halid Karay, Necip Fazl Ksakürek, Halide Edip Advar, Gülten Dayolu, Ahmet Hamdi Tanpnar gibi Türk edebiyatna önemli eserler kazandran, edebiyatn sesini okullardan yükselten öretmen yazar geleneinin devamnn salanmas, okullardaki suskun kalemlerin sesinin duyurulmas amaçlanyor.

- Temas Anadolu olarak belirlendi

Bu kapsamda 2019 Öretmenler Aras Ksa Öykü Yarmasnn temas Anadolu olarak belirlendi. Bu eksende yazlacak bütün öyküler yarma kapsamnda kabul edilecek.

Yarmaya MEBe bal resmi ve özel okullarda görev yapan öretmenler katlabilecek. Eserin Anayasa, Milli Eitim Temel Kanunu ile Türk milli eitiminin genel amaçlarna uygun, ilgili yasal düzenlemelerde belirtilen ilke, esas ve amaçlara aykrlk tekil etmeyecek ekilde hazrlanmas gerekiyor.

Bavuru sahipleri, en fazla bir eser ile yarmaya katlacak. Yarmaya bavurusu yaplan eserin daha önce herhangi bir yarmaya katlmam, ödül almam ve herhangi bir yerde yaymlanmam olmas gerekiyor.

- Bavurular bugün balayacak

Bavuruda bulunmak isteyen öretmenler, eserlerini, okul, kurum müdürlüklerine 8 Austos-30 Eylül tarihleri arasnda teslim edecek. Okul müdürlükleri eserleri 2 Ekime kadar ilçe milli eitim müdürlüklerine gönderecek ve il milli eitim müdürlüklerinin il genelinde birinci eseri belirlemesi ve belirledii eseri Bakanla göndermesi süreci 14-25 Ekimde olacak.

Bakanlkça jüri deerlendirmesi ve dereceye giren eserlerin ilan edilmesi 28 Ekim-15 Kasm tarihleri arasnda gerçekletirilecek. nceleme ve deerlendirme süreci bitiminden itibaren ilk be derecede yer alan eser sahipleri, 24 Kasm haftas içerisinde oygm.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek ve ayn hafta içerisinde ödül töreni düzenlenecek.

Yarmada birinci olan eser 10 bin lira, ikinci 5 bin lira, üçüncü 2 bin 500 lira ile ödüllendirilecek. Ayrca mansiyon ve jüri özel ödülü de biner lira olacak.

Yarmayla ilgili detayl bilgi ve bavuru formuna MEB Öretmen Yetitirme ve Gelitirme Genel Müdürlüünün internet adresinden ulalabilecek. Eserde yazarn kiisel bilgileri yer almayp, kii bilgisi yerine rumuz kullanlacak. Yarmada il birincisi olan öyküler de bir kitapta toplanacak.

Ana Sayfaya Git