Kız çocukları için

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kız çocukların okula kazandırılması için seferberlik başlatıldı.

Haberler 15.01.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar Milli Eitim Müdürlüünün yürüttüü Kalknma Bakanlnn destekledii, Kzlar Sodesle Engelleri Aarak okullayor projesi kapsamnda krsal bölgelerde kz çocuklar bata olmak üzere devamsz tüm örencilere frsat ve imkan eitlii sunularak okula kazandrma seferberlii balatld.

KIZ ÖRENCLER çN

Projenin yürütücülüünü üstlenen çnar lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Aziz de, kurduu ikna ekibi ile birlikte krsal bölgelerde evleri dolaarak çeitli nedenlerle okula devam etmeyen tüm örencileri, hayallerini süsleyen okullarna kavuturuyor. çocuklarn okula göndermeyen ailelerle birebir görüme imkan bulan de ve ekibi, ikna çalmalar neticesinde özellikle kz çocuklarnn eitime katlmasn salamak amacyla ziyaret faaliyetlerini yürütüyor. Okula devam salanan tüm örencilerin krtasiye, giyim ve eitime yönelik tüm ihtiyaçlar SODES projesi kapsamnda karlanyor.

OKULA KAZANDIRABLMEK

21 bin 876 örenicinin eitim gördüü ilçede 14 bin 982 örenci krsalda bulunan okullara devam ediyor. Krsal kesimin çok youn olmas nedeniyle özellikle mevsimlik tarm içiliinden kaynakl devamszlklar yaandndan okula devam edemeyen örencilere projenin tüm imkanlar sunuluyor. Bu sayede bir ay ksa bir süreçte 32ye yakn örencinin okula devam saland.

MKANLAR SEFERBER EDLD

Projenin imkanlar kullanmann yannda en büyük destei lçe Kaymam Selami Kayadan gördüünü belirten lçe Milli Eitim Müdürü Mehmet Aziz de, lçe Kaymakam Selami Kayann müdürlüümüzden desteklerini esirgemediini, söz konusu eitim olunca kaymakamln tüm imkanlarn seferber etti. Köy ziyaretlerine bizzat ilçe kaymakam da katlarak çalmalar yerinde görüyor ve takip ettiini belirtti. Bunun yannda baarya giden yolun eitimin tüm bileenlerinin oluturduu unsurlarn kendilerine düen görevleri yerine getirmekten geçiyor. Bu anlamda okul idareci ve öretmenleri okulda kurduklar ikna ekipleriyle sürekli çalmalara katlyor dedi.

Ana Sayfaya Git