Kızını okutmayana ağır yaptırımlar gelecek

Toplumda kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesi için önemli adımlar atan hükümet kız çocuklarının ve kadınların okullaşma oranının artırılması için ülke çapında ailelere ekonomik ve sosyal destek sağlanmasıyla birlikte çocukların eğitim hakkından mahrum kalmasına yol açan çocuk evliliklerinin önlenmesi ile kız çocuklarını okula göndermeyenlere yönelik etkili ve caydırıcı cezai yaptırımlar uygulanacak.

Haberler 09.03.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet, kadna yönelik iddetin önlenmesi ve toplumsal cinsiyet eitliinin gelitirilmesi için önemli admlar atacak.

O çalmalardan bazlar öyle:

- Vatandalara yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eitimleri verilecek ve bu eitimlere erkek ve kadnlarn katlmlar salanacak.

- Milli Eitim Bakanl müfredatnda deiiklik yaplarak ilk, orta, lise müfredatna toplumsal cinsiyet eitlii, insan haklar, kadn-erkek eitlii, iddetin önlenmesi içerikli zorunlu dersler eklenecek.

OKUTMAYANA VERLECEK CEZA

- Kz çocuklarnn ve kadnlarn okullama orannn artrlmas için ülke çapnda ailelere ekonomik ve sosyal destek salanmasyla birlikte çocuklarn eitim hakkndan mahrum kalmasna yol açan çocuk evliliklerinin önlenmesi ile kz çocuklarn okula göndermeyenlere yönelik etkili ve caydrc cezai yaptrmlar uygulanacak.

- Kre, hasta, engelli ve yal bakm hizmetlerinin profesyonelce sunulaca bakm ve rehabilitasyon merkezleri yaygnlatrlacak.

- Hem kadn istihdamnn artrlmas hem de ailenin korunmas açsndan kamuda çalma saatleri düzenlenecek.

- Kamu Denetçilii Kurumu tarafndan takibi yaplacak Toplumsal Cinsiyet Eitliinin zlenmesi Projesi ile il il cinsiyet eitlii haritas çkarlacak.

Ana Sayfaya Git