Kızların futbol aşkı

Ergani ilçesinde eğitim gördükleri okullarda yapılan yetenek taramasında ve öğretmenleri tarafından keşfedilen 40 lisanslı kız, Kadınlar 3. Ligi'ndeki Makam Spor'da mücadele ediyor.

Haberler 19.11.2019 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde okullarnda yaplan yetenek taramasnda ve öretmenleri tarafndan kefedilen kzlar, Kadnlar 3. Liginde mücadele eden Makam Sporda top koturuyor.

Gençlik ve Spor Bakanl ile Milli Eitim Bakanlnn (MEB) ortaklaa hayata geçirdii Türkiye Sportif Yetenek Taramas ve Spora Yönlendirme Projesi ile tespit edilen, gelecein yüzlerce ampiyon sporcusu arasnda Erganili futbola gönül veren lisansl kzlar da yer alyor.

Kimi kilometrelerce yol yürüyerek kimi de babas tarafndan motosikletle ulam salanarak, üç yl önce kurulan Makam Spor bünyesinde antrenmanlara ve müsabakalara katlan 12-25 ya aras 40 lisansl kzn yegane amac bu yl ampiyon olarak tamamlayp, bir üst lige yükselmek.

Okullarndan arta kalan zamanlar Ergani Spor Kompleksinde antrenmanla geçiren kzlar, zamanla akla balandklar futbolda hedef de büyüttü.

Profesyonel ligde ve milli takmda forma giymek isteyen kzlar Türkiyeyi futbolda en iyi ekilde temsil etmek için sk çalyor.

- Bazen 6 kilometre yürüyorum

Oyunculardan ilçeye 6 kilometre mesafedeki Pnarkaya köyünde yaayan Nurcan Aslanolu AA muhabirine yapt açklamada, Ergani Spor Kompleksine antrenmandan geri kalmamak için baz günler yürüyerek gittiini söyledi.

Ailesinden herkesin futbolu sevdiini ifade eden Aslanolu, futbol oynamak için her zorluun üstesinden gelmeye çaltn belirtti.

Futbolu çok sevdiini vurgulayan Arslanolu, Okuldan çknca buraya geliyorum. Bazen 6 kilometre yürüyorum. Futbolu sevdiim için bu zahmete katlanyorum. Sa bekte oynuyorum. Sürekli televizyonda maçlar takip ediyor, taktiklere bakyorum. Hedefimde Beikta formasyla Kadnlar 1. Liginde oynamak var. Erganiyi ve ülkemi temsil etmek istiyorum. dedi.

- Futbol benim akm, tutkum, her eyim

Yetenei beden eitimi öretmeni tarafndan kefedilen Züleyha Aslan, futbolun adeta bir yaam biçimi haline geldiini söyledi.

Aslan, bütün zorluklara ramen takmn antrenmanlarna katlp, müsabakalarda baar elde etmek için mücadele ettiklerini dile getirerek, Futbol benim hayatm olmu. Futbol benim akm, tutkum, her eyim. Hedefimde milli sporcu olmak var. diye konutu.

Takmn ve Erganinin adn en iyi ekilde duyurmak istediklerini anlatan Aslan, Erganide bir kadn futbol takmnn olduunun bilinmesini istediklerini belirtti.

5 yldr futbol oynadn aktaran Aslan, derslerden arta kalan zamanlar futbol oynayarak ve izleyerek geçirdiini kaydetti.

Tüm deplasmanlara gittim. Gol atnca çok mutlu oluyor, duygulanyorum. Emeimin karln alyor, hocalarma sarlyorum. Takm olarak mutlu oluyoruz. diyen Aslan hayatnda futbolun hep olmasn istediini bildirdi.

- Futbolcu kzn antrenmana motosikleti ile götürüyor

Takmn yldzlar grubunda oynayan Irmak Bayhan, okuldan çktktan sonra eve giderek bir saat ders çalyor ödevlerini yapyor.

Bayhan en büyük destei gördüü babas Talip Bayhan, motosikletle antrenman yapaca Ergani Spor Kompleksine götürüyor.

lkokulda futbola ilgisi balayan Bayhan, futbolu çok sevdiini söyledi.

Bayhan futbol oynamaktan gurur duyduunu dile getirerek, iyi bir futbolcu olmak istediini aktard.

Bazen erkeklerle de futbol oynuyoruz. Futbolu erkekler de kzlar da oynayabilir. diyen Bayhan, futbolun herkese hitap eden bir bran olduunu vurgulad.

- Ona destek vermeyi bir baba olarak görev olarak görüyorum

Baba Bayhan da futbola ilgisi olan kzlarn ailece desteklediklerini belirtti.

Kzm bebekle oynamay sevmiyor, topla oynamay seviyordu. Okula giderken top da götürüyordu. Kzlarla oynamak yerine erkeklerle top oynuyordu. Irmak için elimden geleni yapyorum. Ona destek vermeyi bir baba olarak görev olarak görüyorum. Dersleri de çok iyi. Kzm futbolu çok seviyor, ben ise doktor olmasn istiyorum. mkanm yettii kadar ona destek olmaya devam edeceim. eklinde konutu.

- Ailelerin desteini görmek mutlu ediyor

Makam Spor antrenörlerinden Dilan ahin, oyuncularnn zor koullar altnda çalmalara katldn söyledi.

Diyarbakrn 3. Ligde tek temsilcisi biziz. Kulüp kapanma tehlikesi geçirdi, kapanmasna izin vermedik. Kzlarmz da brakmak istemedik. Hedefimiz önce 2. Lige sonra 1. Lige yükselmek. diyen ahin, kzlardan bazlarnn yürüyerek, hatta koarak geldiini aktard.

ahin, Köylerden gelenler var. Okulu daha uzakta olup, servis bulamayp, yürüyerek gelenler var. Kzlarmzn ailevi destekleri çok yüksek. Antrenmanlara babas getiren de var. Ailelerin bu kadar destek verdiini görmek, mutlu ediyor. Bu destek kzlar da tevik ediyor. Makam Spor kadn futbol takm olarak hem Ergani hem Diyarbakr hem de Türkiyeyi temsil etmek, kadnlarmzn da spor yapabileceini göstermek istiyoruz. eklinde konutu.

Futbol sayesinde kzlarn sosyalleip kötü alkanlklardan uzak kaldna iaret eden ahin, kzlarn hem derslerinde hem de futbolda çok baarl olduunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git