Kadın komutanların eğitim mücadelesi

Bitlis İl Jandarma Komutanlığınca hayata geçirilen "Bir Işık da Sen Yak" projesi kapsamında köyleri dolaşan kadın komutanlar, okula gitmeyen çocukları eğitime kazandırıyor ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla çalışma yürütüyor.

Haberler 30.11.2019 - 12:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BTLS - Bitlis l Jandarma Komutanlnda görevli kadn komutanlar, ziyaret ettii köylerde hem okula gitmeyen çocuklarn eitime kazandrlmasn salyor hem de kadna yönelik iddet konusunda aileleri bilgilendiriyor.

Bitlis Valiliince desteklenen Bir Ik da Sen Yak projesi kapsamnda kilometrelerce yol katederek köylere giden kadn komutanlar, çeitli nedenlerle eitimlerini yarda brakan örencileri tespit ederek aileleriyle görüüyor.

Aileyi ikna edip, Hicran okullu ettiler

Kadn komutanlar, son olarak Uludere köyünde çeitli nedenlerden dolay eitimini yarda brakmak zorunda kalan 12 yandaki Hicran ptan ailesini ikna ederek, çocuun okula dönmesini salad.

Köylerdeki okullar da ziyaret ederek çocuklarla yakndan ilgilenen komutanlar, krtasiye malzemeleri datarak örencileri sevindirdi.

Komutanlar, görümeler srasnda kadna yönelik iddetin önlenmesi konusunda aileleri bilgilendirip, broür de datt.

Bizi üniformal görünce seviniyorlar

Astsubay Üstçavu Aye Özden, l Jandarma Komutanl Asayi ube Müdürlüü olarak okula gitmeyen çocuklarla ilgili farkndalk yaratmak amacyla projeyi balattklarn söyledi.

Proje kapsamnda köyleri gezerek çocuklarn okula kazandrlmasn salamaya çaltklarn belirten Özden, öyle dedi:

Hicran da okula gitmeyen çocuklardan biriydi. Ailesiyle görüerek okula devamn saladk. çok güzel tepkiler ve sonuçlar aldk. Hicran okula gidecei için mutluyum. Proje kapsamnda Bitlis ve 6 ilçesinde 300 köyü gezmeyi hedefliyoruz. Bu köylerde tek tek okula gitmeyen çocuklar ve iddet maduru kadnlar bulup konuacaz. Onlar için ne yapabiliriz, hayatlarnn daha iyi olmas ve kadna yönelik iddet konusundaki haklar konusunda bilinçlendiriyoruz. Okuldaki çocuklar da bizi üniformal görünce seviniyorlar. Ne i yapmak istediklerini sorduumuzda aralarndan, Jandarma olmak istiyorum diyenler var. Onlarn akllarnda bir k yakabiliyorsak ne mutlu bize.

Okula gideceim için mutluyum

Okula devam salanan Hicran pta da kadn komutanlarn ailesini ziyaret ederek okula dönmesini saladklar için mutlu olduunu belirterek, Jandarmadan ablalar geldi. Okula gitmiyordum. Beni ve ailemi ikna ettiler. Artk okula gideceim. çok sevinçliyim. Herkes gibi okula gitmek ve bir meslek sahibi olmak istiyorum. Bunu saladklar için ablalara çok teekkür ederim. diye konutu.

Ana Sayfaya Git