Kadın matematikçiler Diyarbakır'da buluştu

Diyarbakır DÜ ve Kadın Matematikçiler Derneği iş birliğinde düzenlenen "5'inci Kadın Matematikçiler Derneği Çalıştayı" başladı

Haberler 06.05.2018 - 12:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin ve dünyann farkl ülkelerindeki üniversitelerinden kadn matematikçilerin katld 5inci Kadn Matematikçiler Dernei çaltay Diyarbakrda balad.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardmcs Prof. Dr. Tahsin Klçolu, Fen Fakültesi Matematik Bölümü ve Kadn Matematikçiler Dernei i birliiyle düzenlenen çaltayn açl töreninde, çaltayn ülke ve dünya matematii ile bilime katk sunmasn temenni etti.

Klçolu, üniversite olarak bu tür bilimsel kongre ve çaltaylara her türlü katky sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Dernek Bakan Belgin Korkmaz da Diyarbakrda olmaktan mutluluk duyduklarn belirterek, dernei 2012 ylnda çorumda kurduklarn dile getirdi.

Kadn matematikçilerin kendi alanlarnda çalmalarn yaptklarn kaydeden Korkmaz, dernek ile kadn matematikçilerin yaptklar çalmalar paylaabilecekleri, dile getirebilecekleri ve daha fazla bilimsel çalma yapacaklar ortam oluturmak istediklerini söyledi.

Kadnlarn çaltaya ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiini aktaran Belgin Korkmaz, matematikle uraan çok sayda kadn olduunu ama akademik alanda yükselme konusunda problem yaadklarn savundu.

KAIN MATEMATKçLER

Matematiin evrensel bir dil olduunu ifade eden Korkmaz, Toplantlarmz uluslararas nitelikli. Uluslararas katlmclarmz var. Önemli olan bilgilerimizi, birikimlerimizi ve deneyimlerimizi paylamak. diye konutu.

DÜ Fen Fakültesi Matematik Bölümü Bakan Prof. Dr. Hatun Özlem Güney de AA muhabirine yapt açklamada, kadnn matematikteki sesini duyurmak için böyle bir çaltay düzenlediklerini kaydetti.

çaltay Diyarbakrda düzenlemenin hakl gururunu yaadklarn dile getiren Güney, öyle devam etti:

Amacmz Türkiye ve dünyadaki kadn matematikçileri bir araya toplamak. Bu matematii daha anlaml ve anlalabilir hale getirmek. çocuklara matematii nasl sevdireceimizi, topluma matematiin deerini nasl anlatabileceimizi tekrar deerlendirmek için buradayz. çaltaya yurt içi ve yurt dndan birçok katlmc geldi. Umuyoruz topluma faydal, bilime katks olan bir çaltay geçireceiz.

Yurt içi ve yurt dndan 93 kadn matematikçinin katld çaltayda, dünyada bu alanda baar gösteren 13 matematikçinin hayatlarn fotoraflarla anlatan sergi de açld.

Baz kadn matematikçilerin bebekleriyle birlikte katld çaltay, 7 Maysa kadar sürecek.

Ana Sayfaya Git