Kadın öğretmenler mesleği öğretiyor

Meslek lisesi öğrencileri kaynak yapmayı kadın öğretmenden öğreniyor.

Haberler 14.12.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MU - Mu Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesine 6 yl önce atanan Buket Uluca, snfta ders anlatmann yan sra atölyede örencilerine kaynak yapmay ve demir makinelerinin kullanmn öretiyor.

Metal teknolojileri bölümü öretmenlii yapan Uluca, örencilerine teorik eitimlerin ardndan atölyede erit demir kesme, CNC plazma, kaynak gibi makinelerin kullanmn uygulamal anlatyor.

Uluca, AA muhabirine, temel eitim kapsamnda 2 bin 500 sra üretimi yaparak dier illerden gelen siparileri karladklarn söyledi.

Kentte 6 yldr metal bölümünde örenci yetitirdiini anlatan Uluca, öyle konutu:

MESLEK KADIN ÖRETMENDEN ÖRENYORLAR

Hayalim, meslek alannda öretmen olmakt. Bu nedenle metal bölümü öretmenliini tercih ettim. imi severek yapyorum. Kaynak, demir, boru bükme, kesme, delme ilemlerini örencilerime öretip meslek sahibi olmalarn salyorum. Ayrca eski tip sra, masa, kitaplk, ranza ve sandalye üretimi yapyoruz. Genelde youn çalyorum. imi sevdiim ve zevkle yaptm için tatl bir yorgunluk olarak kalyor. Öretmenlii seviyorum. Mua ve bölgeye kalifiyeli eleman kazandrmak mutluluk verici.

Okul Müdürü Erhan Suba da okulda birçok alanda kadn öretmenin görev yaptn aktard.

Metal bölümü öretmeni Ulucann da iini severek yaptn belirten Suba, Buket öretmenimiz metal bölümünde birçok örenci yetitirdi ve yetitirmeye devam ediyor. Onunla çalmaktan mutluyuz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git