Kadınlar meslek öğreniyor, kazançlı

Büyükşehir Belediyesi, açtığı kursalarda, kadınlar meslek öğrenip ekonomik kazançda sağlıyor.

Haberler 14.08.2020 - 00:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, kadnlarn istihdama katlmn salamak amacyla KUR ibirliinde 4 farkl branta kurs açt. Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl, açt kursta eitim gören 48 kadn, eitim süresi boyunca günlük 30 Türk Liras ücret almaya hak kazanacak.

Engelli ve genç bireylere yönelik açt kurslarla birçok kiinin istihdama katlmasna ön ayak olan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, KUR ibirliinde kadnlara yönelik 4 farkl branta kurs açt. Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl öncülüünde saça geçici ve kalc ekiller verme teknikleri uygulaycs, özel gün ve nikah ekeri hazrlaycs, temel makyaj eleman ile bebek odas hazrlama eleman kurslarnda eitimler balad.

EKONOMK KAZANçDA SALIYOR

Austosta balayan ve Ekim aynda sona erecek olan kurslardan 16-45 ya aras 48 kadn faydalanyor. Büyükehir Belediyesinin açt kurslarn eitimleri özel gün ve nikah ekeri hazrlaycs Sümerpark Ortak Yaam Alan Bizim Mekanda, saça geçici ve kalc ekiller verme teknikleri uygulaycs Kouyolu Park Hanmlar Lokali ve Spor Merkezinde, temel makyaj eleman Yeniköy Kadn Yaam Merkezinde, bebek odas hazrlama eleman Ben u Sen Kadn Yaam Merkezinde gerçekleiyor. Kurslarn eitimleri alannda uzman olan Halk Eitim Merkezi Müdürlüü 4 personeli tarafndan veriliyor.

KADINLAR MESLEK ÖRENYOR

Kadn ve Aile Hizmetleri Daire Bakanl, açt kursta eitim gören 48 kadn, eitim süresi boyunca günlük 30 TL ücret almaya hak kazanacak. Eitim dönemi boyunca kursiyerlerin Genel Salk Sigortalar da (GSS) Büyükehir Belediyesi, tarafndan yatrlacak. Kurs sonunda eitimlerini baaryla tamamlayan kadnlara, Milli Eitim Bakanl (MEB) onayl sertifika datlacak.

Ana Sayfaya Git