Kaldırımda kitap oku

"Oku Muş" projesi kapsamında bir araya gelen yaklaşık 9 bin öğrenci, 2 kilometrelik yol boyunca kaldırımlara oturarak 3 saat kitap okudu

Haberler 02.11.2017 - 08:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta, Oku Mu projesi kapsamnda bir araya gelen yaklak 9 bin örenci, kaldrmlara oturarak kitap okudu.

Valilik, Belediye ve l Milli Eitim Müdürlüünce yürütülen proje kapsamnda kitap okuma etkinlii düzenlendi.

Bu kapsamda Karayollar Kavana gelen yaklak 9 bin örenci, belediye meydanna kadar olan 2 kilometrelik yol boyunca kaldrmlara oturarak 3 saat kitap okudu. Etkinlie baz öretmenler de katld.

Hükümet Kona önünde örencilerle kitap okuyan Vali Aziz Yldrm, kitap okuma konusunda farkndalk oluturmak istediklerini söyledi.

KALDIRIMDA KTAP OKUNDU

Muta örencilere kitap dattklarn ve tavsiyelerinde bulunduklarn belirten Yldrm, Örencilerin kendilerini ifade etmelerini, iletiim ve sosyal becerilerinin gelimesini istiyoruz. Kitap okumak insann kültürlü, milli ve manevi deerlere sahip yüksek karakterli bireyler olarak yetimesine katk salamaktadr. dedi.

Yldrm, bilgisayarda oyun oynayarak ya da internette zaman geçirerek, televizyon karsnda zaman öldürerek büyüyen bir neslin yetimesine engel olmak için çocuklara okuma alkanl kazandrlmas gerektiini vurgulad ve unlar kaydetti:

çocuklarmz gittikçe okuma isteklerini yitirmekte ve okumann salad kazanmlardan mahrum kalmaktadr. Günümüzde hastalk haline dönüen, zamannn çounu televizyon ve bilgisayar banda geçiren kiilerden, anti-sosyal kiilik bozukluu da ortaya çkmakta. Bunlar aratrmalarla sabittir. Karakter geliimi, bilgiyi ve aratrmay sevmekle mümkündür.

Vali Yldrm ve Belediye Bakan Feyat Asya kaldrmda kitap okuyan çocuklara eitim konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git