Kalemler istiyoruz, silah istemiyoruz"

Çınar ilçesinde dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşarak köyüne okul yapılmasına vesile olan 89 yaşındaki Kore Gazisi Hamza Ulus, öğrencilere karne vermenin gururunu yaşadı.

Haberler 09.06.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn çnar ilçesinde yaayan, dönemin Babakan olan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana ulap köyüne okul yaplmasna vesile olan 89 yandaki Kore Gazisi Hamza Ulus, örencilere karne datmann gururunu yaad.

Bir asra yaklaan ömründe Kore Savana katlarak gazi olan Ulus, savan ar tahribatlarnn tan olarak, yeni nesillerin silah deil kalem tutmas için okul bulunmayan nanözü köyüne okul kazandrmak istedi.

çocuklarn eitimle bulumas için Ulus, dönemin Babakan olan Cumhurbakan Erdoana 14 yl önce katld Diyarbakr mitinginde yazd mektubu ulatrd.

Bu sayede köye ina edilen, Diyarbakrda 1969 ylnda düen askeri uçan pilotunun ad verilen, ehit Pilot Üstemen Cengiz Karabyk lkokulu ile çocuklar yaadklar köyde eitim öretime balama imkan buldu.

Cehalet felaket getirir. diyerek köye kazandrd okul sayesinde onlarca örencinin geleceine yön vermesini katk sunan Ulus, 2017-2018 eitim öretim ylnn son gününde örencilere karnelerini datmaktan mutluluk duydu. Eitime büyük önem veren Ulus, bu uurda mücadelesini sürdürmekte kararl.

- Kalem istiyoruz, silah istemiyoruz

Ulus, 2004 ylna kadar köylerinde okul olmadn ve örencilerin baka bir köydeki tek snfl bir okula gitmek zorunda kaldn söyledi.

Kn ortasnda yamurda, çamurda perian oluyorlard. Ben birçok yere müracaat ettim, dilekçe yazdm. Kimi dedi imkan yok, kimi dedi okul yaplmayacak. ifadelerini kullanan Ulus, bir türlü baarl olamadn belirtti.

Ulus, 2004 ylnda dönemin Babakan olan Cumhurbakan Erdoann miting için Diyarbakra geleceini örendiini dile getirerek öyle devam etti:

Güzel bir yaz yazdm, mitinge ben de katldm. Köyde iri bir adam seçtim onun srtna çktm ve yazy elime alp, salladm. Millet, Bu adam ne söylüyor, deli midir nedir adam adamn srtna binmi elinde bir ey var. diyordu. Sayn Erdoan farkna vard, Brakn vatanda gelsin. dedi. Eliyle iaret etti ve ben yanna gittim. Mektubu verdim. Ne istiyorsun? dedi. Ben de Okul istiyorum. dedim. Köyde 150den fazla okuma çana gelen çocuumuz var. Bu çocuklar, Biz kalem istiyoruz, silah istemiyoruz, daa çkmak istemiyoruz. Dier vatandalar nasl yayorsa batda, biz de öyle yaamak istiyoruz. diyorlar dedim.

Mektubu verdikten sonra Erdoandan okul sözü aldn ve ksa sürede köye okul yapldn anlatan Ulus, okula, ehitlere hürmet olarak 1969 ylnda bölgede düen askeri uçakta ehit olan pilot Üstemen Cengiz Karabykn ismini verdiklerini aktard.

Ulus, cehaletin felaket getireceine, okuyandan ise kimseye zarar gelmeyeceine inandn vurgulayarak Canm devlete feda olsun. Ben devletimi seven insanm. Ben devletçiyim. Devlet olmaynca biz olmayz, biz olmaynca da devlet olmaz. dedi.

Yapt iten dolay içinin çok rahat olduunu kaydeden Ulus, nallah her yerde okul olur. Bundan sonra da nasip olursa bunun üzerine de okul yaptrp, ortaokul ile 8 ylla tamamlarz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git