Kalemleri topladılar

Gençler, topladıkları 12 bin kalemi Diyarbakır, Batman, Bitlis ve Şırnak’a bağlı köylerdeki öğrencilere ulaştıracak.

Haberler 24.07.2018 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda sosyal medyada tanan bir grup genç, dün yaplan Kamu Personeli Seçme Snavnda (KPSS) datlan kalemleri, köy okullarndaki örenciler için toplad. Toplanan 12 bin kalem, Diyarbakr, Batman, Bitlis ve rnaka bal köylerdeki örencilere ulatrlacak.

Batmanda Emin Sevin önderliinde sosyal medyada tanan 13 genç, kollar köy okullarnda eitim gören örenciler için svad. Gençler, dün yaplan KPSSye girenlere verilen kalemleri toplayarak, örencilere datmak için okul önlerinde stant kurdu. Köy okullarndaki çocuklar için kalem ve silgilerinize talibiz yazdklar kutularn banda snava girenlerin çkmasn bekleyen gençler, 12 bin kalem toplad. Gençler, kalemleri Diyarbakr, Batman, Bitlis ve rnaka bal köylerdeki örencilere ulatracaklarn belirtti.

20-30 bin örenciye kalem ve silgi verdik

Gençlerden Emin Sevim, dün 10 okulun önünde stant açtklarn belirterek, Arkadalarla sosyal medya hesabmdan tantk. Gelip yardm ettiler. Toplam da 12 bin tane kalem topladk. 6 bin tanesini rnakn Uludere ve Beytüebap ilçelerine bal köylere yollayacaz. Dier 6 binini ise Batman, Diyarbakr ve Bitlise bal köylere göndereceiz. 4 yldr bunu yapyoruz. Yaklak 20-30 bin örenciye kalem ve silgi verdik, krtasiye yardmnda bulunduk dedi.

Berivan Kaplan gönüllü olarak kalem topladklarn ifade ederek, Sosyal medyada kitap sayesinde Emini tandm. Böyle bir yardmnn olduunu duyurdu. Bir kerelik diye gitmitim ama bunun mutluluunu hissettim ve tadna varnca devam ettim ve sürekli de devam edeceim diye konutu.

Sevda Beycur ise Herhangi bir kazancmz yok. Sadece çocuklarn mutluluu için uratk. Bir sürü kalem ve kalemtra topladk. Bir umut bin mutluluk diye çok güzel bir grup oluturduk ifadelerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git