Kalorifer sistemi kurdu

"Öğrenciler üşümesin" diye öğretmen ve hayırseverler okula kalorifer sistemi yaptırdı Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Aslanbaba İmam Hatip Ortaokulunda eğitim gören öğrenciler, öğretmen ve hayırseverlerin desteğiyle yaptırılan kalorifer sistemi sayesinde sıcak sınıflarda ders işliyor

Haberler 22.02.2020 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfann Viranehir ilçesinde, 450 örencinin eitim gördüü Aslanbaba mam Hatip Ortaokuluna, öretmen ve hayrseverlerin desteiyle kalorifer sistemi kuruldu.

lçeye 25 kilometre uzakta bulunan ve ikili eitim veren 8 derslikli Aslanbaba mam Hatip Ortaokulunda 450 örenci eitim görüyor. Okul idaresi, kn soba ile stlan okula kalorifer sistemi kurmak için araya girdi.

Bunun için öretmenlerin de desteini alan idare, hayrseverlerin verdii destekle okula kalorifer sistemi kurdu.

Örenciler imdi kaloriferli snflarnda ve daha scak ortamda ders yapmaya balad.

Okul Müdürü Abdulkadir aban, AA muhabirine yapt açklamada, okulun 2003 ylnda eitim öretime baladn, ilk günden bu yana okuldaki snma ileminin sobalar yardmyla yapldn belirtti.

Snflarda yaklan sobalarn zaman zaman dumana neden olduunu aktaran aban, öyle konutu:

Kararllk ve azim oldukça öretmenlerin aamayaca sorun yoktur felsefesinden yola çkarak okulumuza kalorifer sistemi döetmeye karar verdik. Maliyeti 45 bin lira olan kalorifer için hayrsever bir arkadam 20 bin lira bata bulundu. Geriye kalan 25 bin liray öretmenlerimiz, e-dost-akrabalarmz, baz velilerimizden topladk. lçe Emniyet Müdürü Klç Aslan da okula kalorifer kazan hediye etti. Okulumuzu scak bir eitim yuvasna dönütürdük. Örencilerimiz scack snflarnda verimli bir ekilde eitimlerine devam ediyor.

aban, desteklerinden dolay öretmenlere ve hayrseverlere teekkür ederek, amaçlarnn örencilerin temiz ve salkl ortamda eitim görmelerini salamak olduunu söyledi.

- Scak snflarda ders iliyoruz

Okulda eitim gören 8inci snf örencisi Merve Ebe, okula döenen kalorifer sistemi sayesinde snflarn daha scak olduunu ve derslerini daha iyi bir ekilde ilediklerini belirterek, herkese teekkür etti.

Nurullah Cise de soba yakarak snma derdinden kurtulduklarn belirterek, Önce snflarda soba yakarak snyorduk her taraf duman kaplyordu. imdi okulumuz daha scak ve temiz, dars çok souk okulumuz evimizden daha scak. dedi.

Okula döenen kalorifer sistemi nedeniyle yöneticilere teekkür eden örenci velisi Hasan Cebe de Daha önce çocuklarmz okula gelirken snmak için soba kullanyorlard. Snflar duman kaplyordu. Okul yönetimi kalorifer sistemi balayarak bu dumanl okulu tertemiz bir okul yaptlar, çocuklarmz okula gelmek için sabrszlanyor emei geçen herkese teekkür ediyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git