Kameraların gözü okulların üzerinde olacak

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi Projesi'ne eklenen Güvenli Okul Paketi ile 300 okula 6 sabit ve 1 hareketli kamera kuruldu.

Haberler 19.09.2018 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüünce belirlenen toplam 762 okulda kurulacak sistemle okul yolunda ve çevresinde güvenli eitim ortam salanacak.

Okul çevrelerinde güvenli bir ortam salanmas amacyla teknolojik olanaklardan yararlanlyor. Kurulan kamera sistemleriyle okul yolu ve çevresinin güvenlii artrlrken, Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegrasyonla görüntüler anlk izlenebilecek.

Savunma Sanayii Bakanl koordinasyonunda yürütülen Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanma Sistemi Projesi kapsamnda Emniyet Genel Müdürlüünün belirledii noktalarda görüntüleme ve plaka tanma sistemleri kuruluyor.

Milli Eitim Bakanlnn talebi dorultusunda projeye Güvenli Okul Paketi dahil edildi.

Paketle örencilerin okula gitmek için evlerinden ayrlmasndan balayarak dönünceye kadarki zamanda muhtemel iddet olaylar, madde bamll ve dier zararl alkanlklardan korunmalar, çan gereklerine uygun güvenli eitim ortamlarnn salanmas hedefleniyor.

KUNT GÜVENLK SSTEMYLE ENTEGRE

Bu amaçlara ulalabilmesi için de teknolojinin sunduu olanaklardan yararlanlyor. Emniyet Genel Müdürlüünce belirlenen 762 okul ve çevresine, kiisel veri kayd, veri takibi ve aktarmn yapabilecek kamera sistemlerinin tedarik edilmesi, kurulmas ve söz konusu sistemlerin Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre edilmesine yönelik çalmalar yürütülüyor.

Cumhurbakanl kabinesinin 100 günlük icraat programnn savunma sanayisindeki balklar arasnda yer alan paketle her bir okulda 6 sabit ve 1 hareketli kamera kurulumu gerçekletirilecek ve alnan görüntülerin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi üzerinden izlenilmesi salanacak.

Bu çerçevede, 300 okulda sistemin devreye alma ilemi tamamland. Gelecek yln haziran ay itibaryla tüm saha kabullerinin tamamlanarak sistemlerin Kent Güvenlik Yönetim Sistemine entegre edilmesi hedefleniyor.

Sistemin devreye girip görüntülerin polis merkezlerine aktarlmasyla okul çevrelerindeki olumsuzluklar ve üpheli durumlara annda müdahale edilebilecek.

Ana Sayfaya Git