Kamuda staj imkanı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, üniversite öğrencilerine kamuda staj yapabilmeleri için çalışma yürüttüklerini belirterek, "İnşallah organizasyonu başarıyla yapıp bu yıl içinde bu fırsatı sunmak istiyoruz." dedi.

Haberler 25.02.2020 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisinin desteiyle, Trakya Üniversiteler Birliince organize edilen Trakya Kariyer Fuar, Trakya Üniversitesinin ev sahipliinde Balkan Kongre Merkezinde balad.

Atay, açl törenindeki konumasnda, medeniyetlere ev sahiplii yapan Edirnenin ayn zamanda sanata, kültüre ve tarihe saygsyla da öne çktn söyledi.

lki Edirnede yaplan kariyer fuarlarnn Türkiyede 10 organizasyon eklinde gerçekletirileceini ifade eden Atay, Gerek irketlerin katlm gerek organizasyondaki cokuyu görünce iyi ki Trakyadan balamz dedim. eklinde konutu.

Atay, zaman zaman üniversitelerin says arttkça niteliin dütüüne ilikin tartmalar yaandn anmsatarak, unlar dile getirdi:

Biz örenciyken Dünyada en çok üniversite ABDde var. diyorduk, kaç tane? 3 bin tane u an. Dünyada en çok üniversite nerede? çinde kaç tane? 5 bin tane. Nüfusu 1,5-2 milyon olan Avrupa ülkelerinde bile üniversite saylar 40-50 iken, bizim 70 üniversite ile devam etmeye çalmamz 82 milyona hakszlk olurdu. Evet, üniversiteler açtk, onlara güzel kampüsler, yurtlar yaptk. imdi o üniversitelerde yetien örencilerin yeteneklerini, i frsatlarn gelitirmeye yönelik projeler oluturuyoruz. Üniversite eitimi almaya hak kazanm tüm gençlerimizin yetenek olduuna inanyoruz. Siz de kendinize inann.

KAMUDA STAJ MKANI

Atay, kamuda staj imkanlarn artrmak için çalmalarn sürdürdüklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanmzdan sözü aldk. diyen Atay, u bilgileri paylat:

Altyapsn kurmak için çalmalarmz sürdürüyoruz. Haberini medyadan duyarsnz ama Yetenek Kaps (yetenekkapisi.org) üzerinden daha rahat duyacaksnz. Her meslekte ... Sadece mühendislik okuyanlarn stajlarnn zorunlu olduu bir Türkiyeyi 21. yüzyl için yeterli görmüyoruz. Üniversite eitimi alan gençlerimiz stajn yapabilmeli, yapmas gerektii zaman da stajnda sigortas, harçl karlanmal. Bu, bir finansman gerektiriyor. Onu da temin ettiimizi düünüyoruz. nallah organizasyonu baaryla yapp bu yl içinde bu frsat sunmak istiyoruz.

Atay, Cumhurbakanl nsan Kaynaklar Ofisi olarak ksa sürede mezun örencilerin çalma durumlar ile üniversite personelinin aidiyet ve memnuniyetlerinin ölçüldüünü, örencilerin üniversitelerden memnuniyetlerinin de ölçüleceini belirtti.

Edirne Valisi Ekrem Canalp da meslek seçerken deiimleri ve deiim dinamiklerini iyi okumak gerektiini söyledi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakolu da bölgenin en büyük organizasyonuna ev sahipliini yapmann onurunu yaadklarn dile getirdi.

Konumalarn ardndan Tabakolu, Atay ve Canalp ile organizasyona katk salayanlara teekkür plaketi verdi.

Atay ve beraberindekiler, fuar gezerek firma yetkilileriyle görütü, örencilerle sohbet etti.

Törene Tekirda Valisi Aziz Yldrm, Krklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, rektörler, firma temsilcileri ve genel müdürlerle örenciler katld.

Biliimden iletiime, teknolojiden eitime kariyer planlamas yapmak isteyenlere yönelik, panel, i görümeleri ve eitimlerin olaca, 295 firmann yer ald fuar, iki gün sürecek.

Ana Sayfaya Git