"Kantinlerde hazır gıda satışına izin verilmesin" çağrısı

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, okulların açılmasıyla gündeme gelen bazı sorunların çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

Haberler 17.09.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çakar, yazl açklamasnda, tek maal asgari ücretli ailelerin, çocuklarnn okul giderlerini karlamakta zorluk yaadn belirterek, bu ailelerin çocuklarnn giderlerinin devlet tarafndan karlanmas gerektiini ifade etti.

çocuklarn yeterli, dengeli ve salkl bir kahvalt yaparak okula gitmelerinin baarlar açsndan önemli olduuna iaret eden çakar, çocuklarn baarl olabilmeleri için gerekli vitamin ve mineralleri alabilmeleri açsndan fndk, fstk ve ceviz gibi gdalar tüketmeleri çok önemli. Bu nedenle okullarda örencilere her gün yeterli miktarda fndk, fstk ve ceviz verilmelidir. deerlendirmesinde bulundu.

HASZIR GIDA SATII YAPILMASIN

çakar, okul kantinlerinde satlan unlu ve ekerli hazr gdalarn çocuklarn sal açsndan risk oluturduuna dikkati çekerek, çocuklar, harçlklarn okul kantinlerinden aldklar hazr ve salksz yiyeceklere harcamaktadrlar. Dünya Salk Örgütünün raporuna göre, Türkiyede imanlk ve obezite hzla artmaktadr. Bu bakmdan, okul kantinlerinde hazr gdalarn deil, salkl gdalarn satna izin verilsin. ifadesini kulland.

Turhan çakar, bahse konu sorunlarn çözümü için ilgili bakanlklara ve yetkili kurumlara çarda bulundu.

Ana Sayfaya Git