Kapı kapı "kız" çocuğu arayışı

Muş'un Korkut ilçesinde gönüllü öğretmenlerden oluşturulan ekip, çeşitli nedenlerle okula devam edemeyen 28 kız çocuğunu, ailelerini ikna ederek yeniden okullu yaptı.

Haberler 12.10.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Korkut Milli Eitim Müdürlüü, Yedipnar Ortaokulu ve ehit Mehmet Akpolat Kz mam Hatip Ortaokulu tarafndan ilçede okula devam edemeyen kz çocuklarnn okula kazandrlmas için komisyon oluturuldu. Komisyonda yer alan gönüllü öretmenler, ilk etapta, okula devam edemeyen kz çocuklarn belirledi. Daha sonra köyleri gezen öretmenler, görütükleri aileleri ikna ederek 28 örencinin okula dönmesini salad.

Son olarak ilçeye 50 kilometre mesafedeki çnarard köyüne giden öretmenler, babasn ikna ederek eitimini yarda brakan Songül Örenin okula kazandrd.

- Her örenci bizim için önemli

Korkut lçe Milli Eitim Müdürü Caner Budak, AA muhabirine yapt açklamada, devamsz kz çocuklarnn okula kazandrlmas için öretmenlerle büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Yeni eitim öretim ylnn balamasyla kz çocuklarnn okula devamnn salanmas için gönüllü öretmenlerden oluturduklar komisyonla köy köy dolatklarn ifade eden Budak, öyle konutu:

Devamsz örencilerimizi okula kazandrmak için ailelerle görüüp ikna ediyoruz. imdiye kadar 28 kz örencimizi okula kazandrdk. Her örenci bizim için önemli. Onlar okula kazandracaz. Köylerdeki kz çocuklarmzn gelecei için gönüllü öretmenlerimiz her gün ders çknda kilometrelerce yol katediyor. Tüm örencilerimize ulancaya kadar çalmalarmz devam edecek.

- Kz çocuklarn okula kazandrmann mutluluunu yayoruz

Biliim Teknolojileri ve Yazlm Öretmeni Nurcan Kaçan ise arkadalaryla kap kap dolap ailelerle görütüklerini belirterek kz çocuklarn okula kazandrmann mutluluunu yaadklarn anlatt.

Türkçe Öretmeni Esmanur Ylmaz da kz çocuklarn okula kazandrmak amacyla yola çktklarn dile getirerek Okula gelmeyen halen birçok kz çocuumuz var. Ailelerini ikna ederek kz çocuklarn okula kazandrmaya çalyoruz. Kilometrelerce yol katederek çocuklarn eitimlerine devam edebilmesi için tüm çabamzla çalyoruz. dedi.

- Babas ikna oldu, okula kazandrld

lçeye 50 kilometre uzaklktaki çnarard köyünde küçük olduu gerekçesiyle kzn okula göndermediini söyleyen Bünyamin Ören ile görüen öretmenler, babasn ikna ederek 5. snf örencisi Songül Örenin yeniden okula dönmesini salad.

Okula kazandrlan Songül Ören, Babam küçüüm diye beni okula göndermiyordu. Öretmenim geldi babam ikna etti. Artk okula gideceim. Arkadalarma kavuacam için çok mutluyum. dedi.

Ana Sayfaya Git