Kapalı okul yok!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yüz yüze eğitime devam ediyoruz. Bugün itibariyle tüm sınıfları Kovid-19'dan dolayı kapalı olan hiçbir okulumuz yok. Omicron varyantından dolayı yayılımlar hızlı ama bizim avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının yüksek olması" dedi.

Haberler 13.01.2022 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, Bahçelievler Anadolu Lisesinin açl törenine katld. Bakan Özer, Uluslararas Matematik ve Fen Eilimleri Aratrmas (TIMSS) ve Uluslararas Örenci Deerlendirme Program (PISA) sonuçlar hakknda bilgi verdi. Bakan Özer, atanacak öretmen saysn ve yaplacak yatrmlar açklad.

TÜRKYE EN FAZLA PUAN ARTIRAN 1. ÜLKE OLDU

Bakan Özer, TIMSS ve PISA sonuçlarn açklayarak, TIMSS 4 ve 8. snfta matematik ve fen okuryazarlnda Türkiye en yüksek puana ulat. lk defa 500 ortalamasn geçti. PISA sonuçlar daha manidar. Türkiye 15 ya grubunda örenci saysn en fazla artran ülke olmasna ramen Türkçe, matematik ve fen okuryazarlnda puann en fazla artran ülke oldu diye konutu.

5 MLYARLIK ETM YATIRIMI YAPILACAK VE BN ANAOKULU AçILACAK

Özer, açlacak ana okulu saysn da açklayarak, stanbulda u an 157 tane devlet anaokulu var. stanbula bin tane yeni anaokulu yapyoruz. Minimum 5 milyarlk eitim yatrm yapacaz. Maksimumu stanbul ilimizin performansna bal, arsa bulmasna bal dedi.

AILANMA ORANIMI ALMANYA, NGLTERE, FRANSADAN YÜKSEK

Bakan Özer, Kovid-19 sürecine ilikin de bilgi vererek, Yüz yüze eitime devam ediyoruz. Bugün itibariyle tüm snflar Kovid-19dan dolay kapal olan hiçbir okulumuz yok. Omicron varyantndan dolay yaylmlar hzl ama bizim avantajmz öretmenlerimizin alanma oranlarnn yüksek olmas. En az bir doz a olmu öretmen oranmz yüzde 94lere geldi. En az iki doz a olmu öretmen oranmz yüzde 89lara geldi. A olmayp hastal geçirip baklk kazanan öretmenlerimizin oran da yüzde 5 civarnda. En az iki dozu a olmu bir ekilde antikorunu üretmi öretmen oranmz yüzde 94 civarnda. En az 3 doz a olmu öretmen oranmz yüzde 45lere geldi. Almanya, ngiltere, Fransa gibi yüz yüze eitime devam eden ülkelerdeki öretmenlerin alanma oranndan daha yüksek alanma oranna sahibiz eklinde konutu.

15 BN ÖRETMENN YÜZDE 50SN STANBULA VERECEZ

31 Ocakta yaplacak 15 bin öretmen atamas törenini Cumhurbakan Erdoann katlmyla stanbulda gerçekletireceklerini aktaran Özer, En fazla örencimizin, eitim neferimizin olduu bir il olan stanbulun tüm fiziki eksikliklerini 23 Nisan 2023e kadar inallah tamamlayacaz. 15 bin öretmenin yüzde 50sini, yani 7 bin 500ünü stanbula vereceiz dedi.

2022 YILINDAK HEDEFMZ 100 MLYON KTAP

Okullarda açlan kütüphane ve kitap saylarna ilikin de bilgi veren Özer, ki ay gibi ksa sürede 16 bin 361 okula kütüphane yokken 16 bin 361 okula yeni kütüphane yaptk. u an hiçbir okulumuzda kütüphanesiz okul yok. 26 Ekim tarihi itibariyle okullarmzda 28 milyon kitap varken bugün 42 milyonlara ulatk. Örenci bana düen kitap says 1.89 iken, 2.67ye çkt. nallah 2022 ylndaki hedefimiz 100 milyon kitap diye konutu.

Ana Sayfaya Git