Kapatılan okulları için eylem yaptılar

ŞANLIURFA'da, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kapatılan özel lisenin öğrencileri eylem yaptı.

Haberler 25.04.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Paaba Mahallesinde eitim veren özel bir lise hakknda; Suriye uyruklu 82 örenciyi kayt ettirdii, devamsz örencileri de eitim görüyor gibi göstererek kamuyu zarara uratt iddiasyla Milli Eitim Bakanl tarafndan soruturma balatld. Bakanlk müfettilerinin yapt soruturma sonunda özel lisenin usulsüz kayt ve örenci devamszln gizleyerek devletten 4 milyon lirann üzerinde haksz kazanç salad saptand. Yaplan soruturma sonunda Bakanlk, özel lisenin geçen hafta kapatlmasn kararlatrd.

KAPATILAN OKUL

Alnan kararn ardndan eitimlerini sürdüremeyen örenciler, bugün velileriyle birlikte tekrar okullarnn açlmas için ilk önce okul binas önünde eylem yapt. Polisin güvenlik önlemi ald eylemde ellerinde döviz tayan örenciler, polisin uyarsnn ardndan okul binasna girdi. Burada gazetecilere açklama yapan okulun yöneticilerinden Eyüp Gök, ders yl banda 82 Suriyeli örencinin sehven kaydn aldklarn ve bu yanll daha sonra l Milli Eitim Müdürlüüne bildirdiklerini ileri sürdü. Yanllkla kayt edilen örencilere yönelik devlet tarafndan verilen destein kendilerine verilmemesini salamak için de ilgili yerlere dilekçe sunduklarn ileri süren Gök, Dilekçemizi verdik ve bundan dolay zimmete geçirilmi bir kuru dahi yoktur. Bununla ilgili gerekli evraklar örencilerimize göstereceiz. Burada örencilerimiz de bizler de maduruz diye konutu.

VELLER VE ÖRENCLER

Örenciler ve velileri daha sonra Haliliye lçe Milli Eitim Müdürlüü önüne gitti. Burada da okullarnn tekrar eitime açlmas için Milli Eitim Müdürlüü yetkilileriyle görüen veliler, soruturma kapsamnda okulun kapatlmas yerine kayyum atanmasn istedi.

Öte yandan Milli Eitim Müdürlüü yetkilileri, bakanlk kararyla kapatlan okulun örencilerinin ise eitimlerini sürdürebilmeleri için farkl okullara kaytlarnn yaplacan açklad.

Ana Sayfaya Git