Kar özlemini buz pistinde giderdiler

Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesince yaklaşık bir ay önce bir okulda kurulan buz pistinde, binlerce çocuk patenle kaymanın keyfini çıkardı.

Haberler 19.02.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca görevlendirme yaplan Mardin Büyükehir Belediyesince bir okulda kurulan buz pistinde çocuklar hem paten kaymay örendi hem de kar dümeyen kentte kara duyduklar özlemi giderdi.

çocuk gülerse ehir güler sloganyla yürütülen çalmalar kapsamnda Mardin Büyükehir Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yamann talimatyla denize kys olmayan ehirde yaz tatilinde çocuklarn yüzme örenmesi için il genelindeki okullarda yüzme havuzu kurulurken, k mevsiminde de çocuklar için buz pisti yapld.

Merkez Artuklu ilçesindeki Okay Yaar Anadolu Lisesinde kurulan ve 19 Ocaktan bu yana hizmet verilen buz pistinde çocuklar ve ailelerinden oluan 11 bin 430 kii ücretsiz patenle kaymann keyfini çkard.

10 bini akn atk, bere ve eldiven hediye edilen çocuklar, uzman eitmenler ve sporcularn desteiyle hem patenle kaymay örendi hem de keyifli vakit geçirdi.

çou ilk kez patenle kayan çocuklar, bu yl kar dümeyen kentte kara duyduklar özlemi buz pistinde giderdi.

- lk defa buz pisti görüyoruz

Buz pistinde kaymaya gelen örencilerden Gonca Ylmaz, Mardinde ilk kez buz pisti gördüklerini söyledi. Sömestir tatili boyunca gelip kaydm. O kadar elenceliydi ki her gün gelmek istiyorum. Keke hiç bitmese. diyen Ylmaz, çok elenceli vakit geçirdiklerini, bu moralle derslerine daha çok çalacaklarn belirtti.

Cihan Klç da ilk kez buz pistinde kaydn anlatarak, çok güzel bir vakit geçirdiini ifade etti.

Yazn havuzda yüzdüklerini, kn da paten kayma imkan bulduklarn aktaran Klç, nallah devam gelir. Mardin Büyükehir Belediyesine çok teekkür ediyoruz. Derslerimize daha çok motive oluyoruz. dedi.

Kandil Acu, ilk defa buz pateni yaptklar için kendilerini ansl gördüklerini aktard. çok elendiklerini ifade eden Acu, Belediye her eyi ayamza getiriyor. Elenceli vakit geçirebiliyoruz. Daha önce böyle etkinlikler yoktu. Hem eleniyoruz hem derslerimize çalyoruz. Daha da güzel etkinliklerin yaplacan düünüyoruz. diye konutu.

Ozan Emre Karaolu da bu yl Mardine kar yamadn, buz pistinde kar havas yaadklarn aktard.

lk kez buz pisti görüyoruz. Daha önce mahallede kayyorduk ama pistte kaymadk. Buraya geldim ve hocalar sayesinde buz pistinde kaymay örendim. ifadelerini kullanan Karaolu, bu etkinliklerin sürmesini diledi.

- Belediyemiz çok iyi çalyor

Veli Meltem Ylmaz da yazn kurulan portatif havuzlar, kn da buz pisti sayesinde çocuklarn elenceli vakit geçirdiini ve çok mutlu olduklarn vurgulad.

Kentte ilk kez böyle etkinlikler yapldn ifade eden Ylmaz, Deniz yoktu havuz geldi, kayak yapacak damz yoktu, buz pisti geldi. Belediyemiz çok iyi çalyor, çok memnunuz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git