Kara tahtalar öğrencilerin iletişim aracı oldu

Diyarbakır'daki bir lisede öğrenciler, duygu ve düşüncelerini, önerileri ile çeşitli konulardaki beklentilerini, koridorlara ve bahçeye asılan kara tahtalara yazıyor.

Haberler 09.02.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 09.02.2017 - 09:56

Diyarbakrda bir lisede koridorlara ve bahçeye aslan kara tahtalarla, örencilerin duygu ve düüncelerini rahatça ifade etmeleri salanyor.

Yeniehir ilçesindeki Ahmet Arif Anadolu Lisesi örencileri, duygu ve düüncelerini, önerileri ile çeitli konulardaki beklentilerini koridorlara ve bahçeye braklan tahtalara yazyor.

Okul Müdürü Ferhat Deniz Kaya, örencilerin tahtalar vastasyla hem güzellikleri hem de olumsuzluklar dile getirdiini söyledi.

Örencilerin tahtalara yazdklar yazlar ve çizdikleri resimlerle kendilerine mesaj verdiini anlatan Kaya, Öretmenlerinden, idareciden, okuldan ve ailelerinden, gelecekten beklentilerini dile getiriyorlar. dedi.

Örencilerin iletiim arac oldu

Kaya, Her insan bir deil. Kimi var kalemle kimi de konuarak kendini ifade eder. Bu çerçevede örencilerin salkl ekilde iletiim kurabilmelerini istedik. Bir nebze de olsa o iletiimi yaz vastasyla salamaya çaltk. diye konutu.

Baz örencilerin çok güzel yazlar yazdna iaret eden Kaya, Bu tahtalar vastasyla duvar yazlar misali, çocuklardaki cevherleri kefediyoruz. ifadesini kulland.

Örencilerden bazlarnn bu tahtalar sayesinde yazma tekniinin gelitiini anlatan Kaya, yazar olabilecek kabiliyette örencilerin bulunduunu söyledi.

Kaya, Eitimin temeli sevgidir, bu da onlar sevdiimizin bir göstergesidir. Tahtaya ne yazarlarsa yazsnlar biz o sözleri dikkate alp, o ekilde hareket ediyoruz. diye konutu.

Bu yazlardan yola çkarak birçok faydal faaliyetlerde bulunduklarn dile getiren Kaya, örencilerinin kendilerini tehdit eden kiileri dahi tahtalara yazdn, bu durumlarda hemen gereini yaptklarn bildirdi.

Kaya, unlar kaydetti:

Örenci okulun duvarna, masasna ve srasna zarar vermiyor. Tebeir brakyorum, Git oraya ne yazyorsan yaz diyorum. Örenci de her eyini yazyor. Okulda baz eylerin deitiini görünce de kendini sorgulamaya çalyor, bu çocuklar topluma kazandrm oluyoruz. Bu tahtalar, örencilerimizin ayrlmaz bir parças olmu. u an tahtalar sökmeye çalsam örencilerde bir ykm olur.

- Örenciler memnun

11. snf örencisi Ferhat Aktunç da tahtalarn, idareci ve öretmenlerine soramadklar sorularn cevaplarn almalarna yardmc olduunu belirtti.

Eitimle ilgili özlü sözler ve iirlerle öretmenlerine de gönderme yaptklarn anlatan Aktunç, çözemediimiz sorular olunca tahtaya yazyoruz. stek ve mesajlarmz yazyoruz. Okulun sosyal medyas gibi kullanyoruz. Öretmenlerimiz de yazlar okuyup bizlere dönü yapyor. diye konutu.

Örencilerden Buse çelik ise tahtalar sayesinde kendilerini ifade edebildiklerini söyledi.

Öretmenlerini öven ya da eletiren yazlar da yazdklarn kaydeden çelik, Tahtalar okulumuzun sosyal medya aracdr. Orada her eyi paylaabiliyoruz. Dier snflarla belki bir iletiimimiz yok ama buraya yazarak iletiime geçiyoruz. dedi.

Heval Yaar da duygularn, öretmenleri ve arkadalaryla ilgili düüncelerini yazdklar tahtalarn, kendileri için büyük anlam bulunduunu ifade etti.

Kendisinin daha çok iir ve özlü sözler yazdn belirten Yaar, Günlük dedikodular da bu tahtalara yazyoruz. Tahtalar internet, sosyal medya ve günlük gazete gibi kullanyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git