Karanlıktan aydınlığa!

Bingöl Üniversitesi’nde ‘Oku, Karanlıktan Aydınlığa’ konferansı düzenlendi.

Haberler 26.03.2019 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzman Psikolog, Kiisel Geliimci ve Yazar Kazm Yurdakul, Bingöl Üniversitesinde Oku, Karanlktan Aydnla konferans ile örencilerle bulutu. Konferansa katlan Rektör Prof. Dr. brahim çapak ise konumasnda gelecei kurgulayacak en önemli eyin okumak olduunu aktard.

Gençlerin internet ve sosyal medyann esiri olduunun altn çizen Prof. Dr. çapak, Ancak okumakla bu girdaptan çkmamz mümkün olabilir. Mutlaka okumak, okumak, yeniden okumak diyorum. Yeni kütüphanemizde de okumak için artlar son derece müsait. Sizlerden kütüphaneyi çok iyi ekilde deerlendirmenizi istiyorum dedi.

Her gün mutlaka bir kitap okuduunu vurgulayarak balayan Yazar Kazm Yurdakul ise, Dinimiz kutsal kitab da Oku emriyle balar. Karanlktan aydnla ancak okumakla çkabiliriz. Biz, eer çok okumayp aratrmazsak, sadece ezberimizde olanlarla, çevremizden duyduklarmzla hareket ederiz. Onlarla yetinirsek hiçbir ekilde mesafe alamayz. Sadece sevdiimiz eyleri okumakla da yetinmemeliyiz. Farkl bilgi ve deneyimlerimiz bizi farkl fikirlere götürür. Ben haklym, benimki doru dediimiz için de sürekli kavga halindeyiz. slam tarihinde bilim ve düünce dünyasn etkileyen en önemli olaylardan biri Endülüsteki kütüphanenin yaklmasyd. Bu kütüphane yakldktan sonra dünya karanla gömüldü. Bütün dünya slam bilim insanlarnn ve filozoflarnn düünceleri ve ürettikleri ile aydnlanyordu. Ondan sonra Yunan akm ile dünyamz tamamen karanla gömdüler. Müslüman bilim adamlarnn bütün eserlerini yaktlar Endülüste. Bize ezberlemeyi, ezbere yürümeyi, ezbere giderek fark etmememizi örettiler. Bu hala devam ediyor. Hepimizin bir bütünün parçalar olduumuzun farknda olmadmz için de ayrtrldk diye konutu.

Düünmüyoruz,düünmeden yayoruz

Toplumlarn çounun düünmeden yaadn belirten Yurdakul, Düünmüyoruz, düünmeden yayoruz. Kendimize yakn bir gazetenin ya da yaynn ve çevremizden aldklarmzla yayoruz. Ben bunu okumam demeyin. Hayatta okumam diyeceiniz bir ey olmamal. O da ezbere yaamaktan kaynaklanyor. Zaten o okumam dediiniz eyin ne olduunu bilmeniz için onu okumanz lazm. Sürekli ben neler yapabilirim, neler baarabilirim diye kendinize sorun. Hayat anlayp, anlamlandrmaya çaln. Ben hayatm boyunca bunu yaptm. Hayat anlamaya ve anlamlandrmaya çaltm. Her zaman karnza engeller çkacaktr muhakkak. Hayat, her eye ramendir, her eye ramen yaamaktr. Hayatta; burada engeller vard geçemedim diyenler de var, burada bir engel vard onu da geçtim diyenler de ifadelerini kulland.

Konferans sonunda Rektör Prof. Dr. çapak, Yurdakula günün ansna teekkür plaketi verdi.

Ana Sayfaya Git