Kardeşimi Seçiyorum, Ekmeğimi Paylaşıyorum" Projesi

Türkiye Kardeşlik Birliği (TÜRKAB) tarafından Türkiye genelinde yürütülen "Kardeşimi seçiyorum, ekmeğimi paylaşıyorum" projesi kapsamında Diyarbakır ve İzmir'deki köy okullarında yapılan tostlar öğrenciler arasında paylaştırılarak, aralarındaki sevgi bağlarının kuvvetlendirilmesi sağlanıyor.

Haberler 08.04.2019 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Kardelik Birlii (TÜRKAB) tarafndan Türkiye genelinde yürütülen Kardeimi seçiyorum, ekmeimi paylayorum projesi kapsamnda Diyarbakr ve zmirdeki köy okullarnda yaplan tostlar örenciler arasnda paylatrlarak, aralarndaki sevgi balarnn kuvvetlendirilmesi salanyor.

TÜRKAB Diyarbakr l Bakanlndan yaplan açklamaya göre, hayata geçirilen ve esnafn desteiyle Diyarbakr ve zmir l bakanlklarnn organize ettii proje ile kardelik ve paylama ruhunun güçlendirilmesi hedefleniyor.

TÜRKAB Diyarbakr l Bakan Bilal en, projelerini köy okullarnda gerçekletirerek, yaptklar tostlar örenciler arasnda paylatrdklarn, bu sayede kardelik ve paylama ruhunu güçlendirmek istediklerini söyledi.

EKMEM PAYLAIYORUM

çanakkaleyi geçilmez yapann ilk bata orada savaan Mehmetçiklerin iman ve kardelik bilinci olduunu kaydeden en, öyle devam etti:

Kahraman askerlerimizin yiyecek yemekleri olmamasna ramen, Uhud savanda suyu birbirlerine ikram eden yaral sahabelerin kol kola ehadete yürümesi gibi lokmasn siper arkada ile bölümesiyle muzaffer olmulardr. Bizler de Yeniehir ilçesine bal Dönümlü köyünde yaptmz tostlar çocuklarmz arasnda paylatrdk. Geçmiimizdeki ayn paylama ve kardelik ruhunu geleceimiz olan çocuklarmzla beraber yayoruz.

Bilal en, kardelik bann sadece kan bayla olmadn, Allahn Kuran- Kerimde Bütün müminler kardetir diye buyurarak, kardeliin önemini tüm insanla anlattn, insanlarn buna göre yaamas gerektiini aktard.

TÜRKAB zmir l Bakan Enes Apaydn da Buca ilçesinin Krklar köyünde yaptklar tostlar örenciler arasnda paylatrdklarn aktararak, Böylelikle kardelik paylamaktr düsturunu çocuklarmzn da iar edinmesi adna etkinlii Batmandan zmire, stanbuldan Diyarbakra tüm Türkiyedeki en ücra köy okullarna giderek gerçekletiriyoruz. dedi.

Proje kapsamnda yaplan tostlar sra arkadalaryla paylaan çocuklar, paylamann ve kardeliin mutluluunu yaad.

Ana Sayfaya Git