Karlıovalılar, şiddete hayır için toplandı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde okul aile birliği başkanlıkları ve vatandaşlar şiddete hayır için bir araya geldi.

Haberler 05.05.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

21 Nisan 2018 tarihinde Karlova ilçesinde 2 grup arasnda balayan sözlü tartma kavgaya dönümü, kavgada 17 yandaki örenci M.A. bçaklanarak hayatn kaybetmi, 5 kii ise yaralanmt.

lçede okul aile birlii bakanlklar ve vatandalar bugün Cuma namaz çk basn açklamas düzenledi. Okul aile birlikleri adna konuan Hüseyin Hüsnü Tekk ve Fehmi Demir, yaanan olayn herkesi derinden üzdüünü söyledi.

DDETE HAYIR

Bar ve kardelik için herkesin duyarl olmas gerektiini söyleyen Fehmi Demir, Bizlere ilk nefesimizi veren, çocukluumuzu büyüten, gençliimizi olgunlatran, olgunlamamz yalandran dünyamzdr. Sahip olduumuz en büyük hazine, hüzünlerimizin ve sevinçlerimizin ev sahipliini yapan bu güzelim yerin kaderi geçmite olduu gibi bugün de biz Karlova sakinlerinin ellerinde bulunmaktadr. Yitirdiimiz yaamlarn son bulmas ve barn, kardeliin, dostluun gelimesi adna, yarnlarn daha bir aydnlk olabilmesi için sizleri ortak sorunlar karsnda ortak duyarl olmaya davet etmekteyiz. Ayn sralarda okuyup, ayn sokaklarda koan, ayn gökyüzünü paylaan, ayn merdivenlerden inip, ayn kaplar kullanan bu güzelim çocuklar hepimizin çocuklardr. Yaadmz bu sarsc olay etrafnda kenetlenip uzlama kültürü içinde çözümler üretmemiz gerekmektedirdedi.

OKULLARDAK DURUM

Vatandalar ortak çözüm noktasna davet eden Demir, Gelinen aamada durup düüneceiz ve unutmamalyz ki önümüzde iki seçenek var, ya bu yangna sessiz kalp odun tayacaz ya da yamur olup söndüreceiz. Bu süreçten itibaren balatacamz çözüm araylarna katlm arttrarak cevap ve çözüm olma adna hepinizi ortak dünya için ortak çabaya davet ediyoruz diyerek çarda bulundu.

Ana Sayfaya Git