Karma Eğitim Sonlandı Yalanı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) bazı medya organlarındaki haberlerde iddia edildiği gibi karma eğitimin sonlandırılması veya böyle bir duruma zemin hazırlanmasının söz konusu olmadığı bildirildi.

Haberler 12.09.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MEB tarafndan, baz basn organlarnda yer alan, çok programl Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eitim merkezi ve mesleki eitim merkezlerinde karma eitimin sonlandrldna dair haberlere ilikin açklama yapld.

Açklamada, Milli Eitim Bakanl Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliinin deien ve gelien artlar ile ortaya çkan ihtiyaçlar ve yarg kararlar dorultusunda güncellendii belirtilerek, çok programl Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eitim merkezi ve mesleki eitim merkezinde karma eitim yaplr. maddesinin Dantay dari Mahkemesince alnan 27 Haziran 2018 tarihli yürütmenin durdurulmas kararna istinaden kaldrld vurguland.

DDALAR GERçE YANSITMIYOR

Önceki düzenlemede birden fazla mevzuat, yaygn eitime yönelik mesleki eitim merkezlerini kapsayacak ekilde tek bir çalma altnda birletirildii için Karma eitim ifadesine yer verildiine iaret edilen açklamada, unlar kaydedildi:

Konuyla ilgili ahslarca açlan idari davada ise bu konudaki düzenlemenin kanunda yer ald belirtilerek düzenlemenin yeniden yaplmas istenmitir. Mahkeme kararnda karma eitimle ilgili düzenlemenin 1739 sayl Milli Eitim Temel Kanununun 15. maddesinde açkça yer aldna vurgu yaplarak, söz konusu yönetmelikte okul türlerine göre böyle bir ifadenin ayrca belirtilmesine gerek olmad ifade edilmitir.

Milli Eitim Temel Kanununun 15. maddesine göre, Okullarda kz ve erkek karma eitim yaplmas esastr. Ancak eitimin türüne, imkan ve zorluklara göre baz okullar, yalnzca kz veya yalnzca erkek örencilere ayrlabilir. hükmü açkça yer almaktadr. Söz konusu medya organlarndaki haberlerde iddia edildii gibi karma eitimin sonlandrlmas veya böyle bir duruma zemin hazrlanmas kesinlikle söz konusu deildir.

Ana Sayfaya Git