Karne hediyesi kadayıf oluyor!

Diyarbakır'da öğrencilere karne hediyesi olarak kadayıf ikram edildi.

Haberler 16.01.2020 - 09:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bir köyde görev yapan öretmen, kentin geleneksel tescilli tatls kadayf imalat yapan Kadayfç Stk Ustaya sosyal medyadan ulaarak örencilere karne hediyesi olarak tatl ikram edilmesi için talepte bulundu. Firma sahibi Mehmet Altunbay, çi köfteci Ömer Tinte ile görüerek köylerdeki örencilere çi köfte ve tatl ikramnda bulunma karar ald.

Ardndan ürünlerini araçlarna yükleyen Altunbay ve Tinte, 57 köy okulunda eitim gören örencilere ürünlerini datt. Kimi çocuklar az acl çi köfteyi bile ac bulurken, baz örencilerin kadayf ve çi köfteyi ayn anda tatmas renkli görüntüler oluturdu.

- Kadayf hiç bu kadar tatl olmamt

Altunbay, bugüne kadar yaklak 6 bin örenciye karne hediyesi olarak tatl verdiklerini iaret ederek Bütün köylerdeki örencilerin azn tatlandrma karar aldk. çocuklarn tebessümü mutluluunu görmek çok güzel bir duygu. Kadayf hiç bu kadar tatl olmamt. Bu duruma vesile olan öretmenlerimize de çok teekkür ediyoruz. dedi.

çi köfte ustas Ömer Tinte ise ilk etapta çi köftenin acl nedeniyle tereddüt ettiklerini ancak acsn azalttklarn belirterek Onlarn gülümsemeleri bizim için her eye bedel. çi köftenin acs, kadayfn tatls ile projemize devam ediyoruz. ifadesini kulland.

çocuklarn yaad mutluluun kendilerini sevindirdiine iaret eden Tinte, çocukluumuza döndük biz de keyif aldk. Acyla tatlyla çocuklar sevindirdik. Baka firmalarda küçük oyuncaklarla veya baka sürprizlerle katkda bulunsa çok daha güzel olur. diye konutu.

Kocaköy Bozyer lkokulu öretmeni Serengül Türken ise firma yetkililerine teekkür ederek çocuklar çi köfte yerken biraz ac çektiler ama tatl sonrasnda yüzlerindeki o gülümsemeyi gördük. dedi.

Örenciler de ikramdan mutluluk duyduklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git