Karne hediyesi vakit geçirin!

Müsteşar Tekin "Velilerimiz çocuklarına karne hediyesi olarak güzel vakit geçirmeyi hediye etsinler, velilerimizden de bunu istiyoruz"

Haberler 15.01.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Müstear Yusuf Tekin, ebeveynler tarafndan örencilere verilecek en güzel karne hediyesinin nitelikli zaman geçirmek olduunu belirtti.

Tekin, zamann çabuk geçtiini ve bir eitim-öretim ylnn daha ortasna gelindiini söyledi.

Tüm öretmen ve idarecilere süreç içerisindeki çabalar, gayretleri, fedakarlklar için teekkür eden Tekin, Öretmenlerin Türkiyede ne artlarda ne zorluklarla çaltklarn bilmeyen insanlar çok eletiriyorlar, bakanlk olarak biz bunun farkndayz. O yüzden ciddi bir emek, ciddi fedakarlk sonucu söz konusu. Emekleri için teekkür ediyorum, yeniden haklarn helal etsinler. Bu ülkenin gelecei için çalyorlar. nallah güzel bir dinlenme dönemi geçirirler, sonrada ikinci döneme salkl bir ekilde balarlar. dedi.

- Ders zaman ders tatil zaman tatil

Örencilerin de yorulduunu tatili de dinlenerek geçirmelerinde fayda olduunu vurgulayan Tekin, öyle konutu:

Örencilerimizde yorucu bir dönem geçirdiler. Onlar da iki haftalk tatil dönemi içerisinde güzelce dinlensinler. Biz bakanlk olarak örencilerin ders dönemi ders yapmalarn, dinlenme dönemi dinlenmelerini istiyoruz. Bu tatilde anne, baba, kardeleriyle nitelikli vakit geçirmelerini arzu ediyoruz. Sinemaya gitsinler, tiyatroya, spor müsabakalarna gitsinler, film izlesinler, eitici ortamlarda bulunsunlar, kitap okusunlar biz bunlar istiyoruz. Velilerimiz çocuklarna karne hediyesi olarak güzel vakit geçirmeyi hediye etsinler, velilerimizden de bunu istiyoruz. çocuklar için en güzel anlar anne, babalaryla güzel vakit geçirmeleridir. Bir baba olarak benim hediyem bu olur.

- Bu kuak farkl

Tatilde örencilere basl kitaplar okumalarn da tavsiye eden Müstear Tekin, öyle tamamlad:

Dijitalleme, teknolojik bamllk, hayat esir ald. çocuklarmzn bask materyal okumalarn tavsiye ederim. Bir de altn çizerek, ben bir baba olarak gençliimde okuduum kitaplar çocuklarma önermiyorum çünkü artk baka bir kuak var. çocuklara, zorla kendi çocuklarndaki kitaplar dayatmasnlar, bu çocuklar baka bir jenerasyon. Biz çocuklarn okumalarn istiyoruz ama kendi ilgi alanlarndaki okumalar yapsnlar, tatillerini böyle geçirsinler.

Ana Sayfaya Git