Karne heyacanı

Okullarda ilk yarıyıl sona erdi. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline girdi.

Haberler 21.01.2017 - 08:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eitim alan yaklak 18 milyon örenci ve 900 bin öretmen 2016-2017 eitim öretim ylnn birinci yarln tamamlad. Dün karne alan örenciler 23 Ocak-3 ubat arasnda tatil yapacak. Eitim öretim ylnn ikinci dönemi ise 6 ubat Pazartesi balayacak.

Dün yurt genelinde olduu gibi Diyarbakrda da örenciler karne heyecan yaad. Merkez Kayapnar lçesi Millet lkokulunda karne datm töreni düzenlendi. Törene, Vali Yardmc Sercan Gökdemir, Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Mustafa Klç, l Milli Eitim Müdürü Hasan Aslan, l Milli Eitim Müdür Yardmclar, l Milli Eitim ube Müdürleri, lçe Milli Eitim Müdür Vekili Yahya Ayral, öretmenler ve örenciler katld.

KARNE HEYECANI

Tören, örenciler tarafndan Vali Yardmcs Gökdemir ve Kaymakam ve Kuyyum Klça çiçek verilmesiyle balad. Karne datm töreni için 2/G snfna geçildi. Burada Örencilerle yaplan ksa bir sohbetin ardndan, Vali Yardmcs Gökdemir ve beraberindekiler tarafndan örencilere karneleri datld.

Tören; Gökdemir ve beraberindekilerin öretmenler ile bir süre görümesinin ardndan sona erdi. Diyarbakr il genelinde 441 bin 345 örenci, emeklerinin karl olan karnelerine kavutu.

KULP VE SLVANDA

Silvan Kazm Karabekir lkokulunda düzenlenen törende örenciler, karnelerini Silvan Kaymakam Adem çelikin elinden ald. Kaymakam çelik, örenci, öretmen, veli ve emei geçen herkesi tebrik ederek, örencilerden tatilde dinlenirken kitap okumalarn istedi. lçe Milli Eitim Müdürü Vekili Seyithan Güzel ise, ilçe merkezi ve köylerde bin 45 derslikte bin 500 öretmenin görev yaptn ve 27 bin 526 örencinin karne aldn belirtti. Güzel, tüm örenci ve öretmenlerin güzel ve huzurlu bir sömestr tatili geçirmesini diledi. Konumalarn ardndan çelik ve Güzel, örencilere karnelerini datt.

Kulp çok Programl Anadolu Lisesi, Kulp Anadolu Lisesi ve Kulp Anadolu mam Hatip Lisesinde düzenlenen törende konuan lçe Milli Eitim Müdürü emsettin Pehlivanoullar, bütün çabalarnn örencilerin iyi bir eitim alarak donanml, salkl, deerlerine sahip çkan, öz güvenini kazanm, mutlu ve huzurlu fertler olarak yetimesi olduunu belirti. Pehlivanoullar, örencilere iyi tatiller dileinde bulunarak karnelerini verdi.

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar da çocuklarn karne notlarna göre yarglanmamas, baka örencilerle kyaslanmamas gerektiini vurguluyor. Dicle Üniversitesi (DÜ) Psikolojik ve Sosyal Danmanlk Uygulama ve Aratrma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Tolan, her çocuun baar durumunun ayn olmadn anlatyor. Tolan, ebeveynlerin aalamadan, azarlamadan ve onlara psikolojik iddet uygulamadan, baarl olduklar dersler için çocuklarn takdir etmeleri gerektiini belirterek, ailelerin örencilerin baarsz olduklar dersler ve alanlar için de çözüm odakl yaklamalarnn önemini vurguluyor:

KIYASLAMA YAPMAYIM

Sen tembelsin, sen yapamyorsun, sorumsuzsun gibi sözler söylemesi çocuklarda öz güven kaybna ve travmalara yol açyor. Örenme güçlükleri, dikkat eksiklii ya da yaanlan ar stresli bir olay karsnda verdii duygusal tepkilerle çocuk baarsz olabilir. Zorlandmz durumlarda lütfen bir uzman destei alalm. çocuumuzu her haliyle kabul etmeli, bunu ona yanstmalyz. Anne babalar çocuklarn asla baka çocuklar ile kyaslamasn. Bu, öz güven kaybna ve çocuklarn kendisini deersiz görmesine yol açar. Karnesinde zayf olan çocuklar da tatili hak ediyor. Karne notu çocuun o dönem ilenen derslerdeki baarsn gösteriyor. Bu genel durum olarak alglanmamal. Tolan, 15 günlük zaman diliminde ailelere çocuklaryla kaliteli zaman geçirmelerini de tavsiye etti.

Ana Sayfaya Git