Karne notları derse katılımla

Velilerin, sınav notlarının ilk dönem karne notu değerlendirmesinde kullanılmasını istemeleri halinde 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor

Haberler 15.01.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), ilk ve ortaokullarda karne notlarnn derse katlm puanlar ile belirlenecei, birinci dönem yaplm yüz yüze snavlarn karne notu deerlendirmesine dahil edilmeyecei açkland.

MEB tarafndan 25 Aralk 2020de yaplan düzenlemede, ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notlar belirlenirken snav yaplmayaca, yüz yüze yaplan mevcut snavlarn ise geçerli olaca duyurulmutu.

Bu kapsamda, ilkokul ve ortaokullarda birinci dönem karnelerinin hazrlanmas sürecinde, salgn koullarndan kaynakl gereksinimler ve örencilerin yarar gözetilerek, uygulamada birlik salamak amacyla yaplacak dönem sonu ilemleri hakknda velileri rahatlatacak bir düzenlemeye gidildi.

KARNE NOTLARI

llere gönderilen yazyla ilkokul 4. snflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarnda birinci dönemde yaplm olan yüz yüze snavlarn dönem sonu puan deerlendirmesine dahil edilmeyecei açkland. Ancak isteyen veliler, 21 Ocaka kadar okul müdürlüklerine bavurmalar halinde, yaplan snavlardan alnan puanlarn karne puan deerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

Öte yandan, salgn koullar ve halk salnn korunmas ilkesi göz önünde bulundurularak, ilkokul ve ortaokullarda eitim öretim ylnn birinci döneminde karne basm ve datmnn yaplmayaca, karnelerin elektronik ortamda eriime açlaca da belirtildi.

25 Aralk 2020de MEB tarafndan yaplan açklamaya göre, 2020-2021 eitim ve öretim ylnn birinci dönemi ile snrl olmak kaydyla dönem puan belirlenirken, 1. 2. ve 3. snflarda dönem sonu ilemleri, ilgili yönetmelikte belirtildii ekliyle uygulanmaya devam edecek, 4. snflarda ders etkinliklerine katlm puanlarnn aritmetik ortalamas ile dönem puan hesaplanacak. 5. 6. 7. ve 8. snflarda ders etkinliklerine katlm puanlar ve varsa proje puanlarnn aritmetik ortalamas ile dönem puan hesaplanacak.

Ana Sayfaya Git