Karne planı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilkokul ve ortaokul karneleri elektronik ortamda erişime açılacak, liselerde ise ikinci dönem için karne basılı ortamda düzenlenmeyecek.

Haberler 11.06.2020 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakan Ziya Selçuk imzasyla 2019-2020 eitim öretim yl yl sonu ilemlerine ilikin illere yaz gönderildi.

Genelgede, liselerde snf geçme, sorumluluk snavlar, karne, yurt d örencilerle ilgili tereddüt oluturan hususlara açklk getirildi.

Buna göre, 2019-2020 eitim öretim yl ikinci dönemi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle yüz yüze eitim yaplamadan uzaktan eitim ile tamamlanacak. Bu eitim öretim ylna ilikin i ve ilemler örencilerin birinci dönem puan ve devamszlk durumu dikkate alnarak yaplacak.

Salgn nedeniyle ikinci dönemde yurt dndan dönmü olanlardan denklik belgelerini temin edenler, birinci ve ikinci dönem puanlarnn bulunmamas esas alnarak 2019-2020 eitim ve öretim yl ile snrl olmak üzere bütün derslerden baarl saylacak.

Tüm derslerden baarl olan örenciler ile baarsz dersleri bulunanlardan yl sonu baar puan en az 50 olan örenciler snfn dorudan geçecek. Alt snflar da dahil, baarsz ders says toplamna baklmakszn dorudan snfn geçemeyen örenciler ise baraj, ders ayrm yaplmakszn sorumlu olarak bir üst snfa geçecek.

Sorumluluk snavlar, okul yönetimlerince gerekli tedbirler alnarak, 22-30 Haziranda gerçekletirilecek.

MESLEK LSELLERE STAJ BTRME SINAVI

Yazda, mesleki ve teknik ortaöretim kurumlarnda örenim gören 12nci snf örencilerinden 40 i günü staj yapmas gerektii halde stajlarn yapamayanlar muaf saylarak, yaplacak ilk sorumluluk snavlar döneminde staj bitirme snavna alnaca da bildirildi.

KARNELER NASIL OLACAK?

MEB, ilkokul ve ortaokullarda karnelerin elektronik ortamda velilerin ve örencilerin eriimine açlacan açklamt.

Liseler için de 2019-2020 eitim ve öretim ylnn birinci dönem puan tüm örenciler için yl sonu baar puan olarak kabul edilecek. Bu nedenle liselerde, 2019-2020 eitim ve öretim ylnn ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecek.

Ancak teekkür, takdir, onur ve üstün baar belgeleri ile diplomalar düzenlenecek.

Kovid-19 salgn nedeniyle ylmalara meydan vermemek için okul müdürlüklerince yaplacak planlama çerçevesinde örenci younluu dikkate alnarak 22 Hazirandan itibaren gün ya da haftalara yaylarak diploma ve takdir, teekkür gibi belgelerin datm yaplabilecek.

Ana Sayfaya Git