Karneler dijital!

İlkokul ve ortaokul öğrencileri yarıyıl tatiline elektronik karne alarak girecek

Haberler 20.01.2021 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca (MEB), koronavirüs tedbirleri kapsamnda TRT EBA, EBA ve canl snf uygulamalar, basl ve dijital yardmc kaynaklarla yürütülen uzaktan eitim, 22 Ocakta ilkokul ve ortaokul örencilerinin elektronik karnelerinin eriime açlmasyla son bulacak.

Bakanlk tarafndan yeni eitim öretim dönemi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn tedbirleri kapsamnda TRT EBA, EBA ve canl dersler kullanlarak uzaktan eitim yoluyla 31 Austosta balatld.

Birinci aamada, ana snflar ve ilkokul birinci snflar için 21 Eylülde balayan yüz yüze eitimin ardndan, ikinci aamada, 12 Ekimden itibaren ilkokullar, köy okullar, 8. ve 12. snflar, lise hazrlk snflar ile özel gereksinimli çocuklar; üçüncü aamada ise 2 Kasm Pazartesi itibaryla ortaokul 5. ve lise 9. snflarda yüz yüze eitime geçildi.

Birinci dönem ara tatili, 16 Kasm 2020 Pazartesi balad ve 20 Kasm 2020 Cuma sona erdi. Milli Eitim Bakanlnca, 2020-2021 eitim öretim döneminin ilk ara tatilinin ardndan 23 Kasmdan itibaren uzaktan eitim balatld. Bu süreçte eitim öretim, ana noktalar TRT EBA kanallar olmak üzere, canl snf uygulamalar, EBA internet platformu, basl ve dijital yardmc kaynaklarla yürütüldü.

SALGIN NEDENYLE KARNELER ELEKTRONK ORTAMDA ERME AçILACAK

Milli Eitim Bakanlnca salgn tedbirleri kapsamnda yürütülen uzaktan eitim, 22 Ocakta ilkokul ve ortaokul örencilerinin elektronik karnelerinin eriime açlmasyla son bulacak.

lkokullarda ve ortaokullarda snav yaplmayacak, karne notlar, kanaat notu olarak bilinen derse katlm puanyla belirlenecek. lkokul 1. 2. ve 3. snflar, iyi, çok iyi ve gelitirilebilir eklinde, 4. snflar ile ortaokullarda ise 100 üzerinden karne notu olacak.

lkokul 4. snflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarnda birinci dönemde yaplm olan yüz yüze snavlar dönem sonu puan deerlendirmesine dahil edilmeyecek. Ancak isteyen veliler, 21 Ocaka kadar okul müdürlüklerine bavurmalar halinde, yaplan snavlardan alnan puanlarn karne puan deerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

Lise örencileri ise okullarda yüz yüze snavlar tamamlanamadndan yaryl tatiline ilk kez karne almadan girecekler. Liselilerin birinci döneme ilikin snavlar, salgnn seyri göz önünde bulundurularak 15 ubattan sonra yaplacak. 2020-2021 eitim ve öretim ylnn birinci dönemine ilikin karne notlar, snavlarn tamamlanmasndan sonra verileceinden karne basm ve datm yaplmayacak.

Bakanln takvimine göre, 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasnda belirlenen ikinci ara tatil, yaryl tatiline eklenerek 8 ubat-12 ubat 2021arasnda uygulanacak.

Böylece 2020-2021 eitim ve öretim ylnn ikinci dönemi, 15 ubat 2021 Pazartesi balayacak.

Liselere Geçi Sistemi (LGS) kapsamnda 6 Haziran 2021 Pazar günü gerçekletirilecek merkezi snav ve Yükseköretim Kurumlar Snav (YKS) gibi snavlarn kapsamnda bir deiiklik söz konusu olmayacak, örenciler tüm müfredattan sorumlu tutulacak.

Bakanlk ayrca, ubat ve mart aylarndaki açk öretim okullar snavlarn çevrim içi ortamda gerçekletirecek.

Ana Sayfaya Git