Karnesini götürene kitap hediye

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen kampanya kapsamında bir hafta boyunca, başarı şartı aranmadan karnesini gösteren her öğrenciye kitap veriliyor.

Haberler 22.01.2017 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil ilçesinde Geleneksel Karneni Getir, Kitabn Götür kampanyas 2 yldr sürdürülüyor. Karneleri verilen örenciler, kampanya kapsamnda hediye edilen kitaplarn almak için lçe Milli Eitim Müdürlüüne kouyor.

Burada 100 Temel Eser arasnda yer alan kitaplarn bulunduu stand gezen örenciler, baar art aranmadan, gösterdikleri karneleriyle hediyelerini alyor.

Kampanyayla imdiye kadar örencilere 30 bin kitap hediye edilirken, bu dönem de 10 bin kitabn datlmas hedefleniyor.

Bismil Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, iki yl önce ilçede göreve baladnda örencilere kitap okuma alkanln kazandrmak amacyla projeyi balattn söyledi.

Kampanyay bir defaya mahsus planladklarn ancak ayn yln ikinci döneminde herhangi duyuru yapmadklar halde örencilerin kitap almak için geldiini ifade eden Ak, örencilerin kitap okuma istekleri karsnda kampanyay her dönem düzenleme karar aldklarn anlatt.

Ak, Amacmz çocuklarmz kitapla buluturmak, yarnlarmzn teminat gençlerimize okuma alkanln kazandrmak. çocuklarmz okutuyoruz. çocuklarmzn eline silahn, tan, tehlikeli cisimlerin yerine kitap ve kalem yakyor. diye konutu.

- çocuklarmza sahip çkacaz

çocuk ve gençlerin sahipsiz braklmamas gerektiini vurgulayan Ak, sahipsiz gençleri kötü emellerine alet etmek isteyen er odaklarnn farknda olduklarn dile getirdi. Ak, unlar kaydetti:

Milletini, vatann, ailesini seven, topluma faydal bireyler, bilimi insanla faydal ekilde kullanabilecek bir gençlik, bir Asmn neslini kazanmak istiyoruz. Türkiyenin, bölgemizin güçlenmesi, huzur ve barmz, demokrasi kültürünün oturmas, yerlemesi için çocuklarmzn ellerine kitap vermek zorundayz. Bunun uranda olmak zorundayz. çeriden ve dardan er güçleri, terör örgütleri, bu gençlerin beyinlerini ykayarak, ellerine tehlikeli maddeler maalesef veriyor. Biz de bu anlamda çocuklarmza sahip çkacaz.

- Okumayan örencimizin kalmamas lazm

Köy okullarnda eitim gören ve müdürlüklerine gelme imkan bulamayan çocuklara da kitap gönderdiklerini anlatan Ak, ilçedeki her örenciye ulamay hedeflediklerini belirtti.

Örencilerin her karne döneminde tekrar kitap alabileceini ifade eden Ak, Amacmz her evde bir kütüphane oluturmak. Müdürlüe gelemeyene de biz kitab götüreceiz. Okumayan bir örencimizin kalmamas lazm. Biz gençlerimize sahip çkmazsak, geleceimize sahip çkmyoruz demektir. eklinde konutu.

Kitap okuma alkanlnn, erken yata kazanlabildiini vurgulayan Ak, çocuklarmzn kitap okumasn istiyoruz. lköretim çandaki çocuklarmza kitap okuma alkanl kazandrmak için eitimde de milli seferberlik ilan etmemiz lazm. dedi.

Kampanyann bir hafta devam edeceini duyuran Ak, bu süre boyunca belirli saat aralklarnda kitap datmaya devam edeceklerini bildirdi.

Ak, hayrseverlerin destekleriyle yürüttükleri kampanyay sürdürmeyi planladklarn kaydetti.

- Bize kitap göndermelerini istiyoruz

5. snf örencisi Ayenur Ünal ise aldklar kitaplarn okuma alkanln gelitirdiini söyledi.

Kampanyann, kitap alma imkan bulunmayan örenciler için iyi olduunu dile getiren Ünal, Kampanyann devam etmesini istiyoruz. Kitap gönderdikleri için hayrsever vatandalara teekkür ediyoruz. Bundan sonra da bize kitap göndermelerini istiyoruz. ifadelerini kulland.

lkokul 3. snf örencisi oluyla kitap almaya gelen Temel Yapc, kampanyay çok olumlu bulduklarn belirterek, Baz ailelerin kitap almaya gücü yetmiyor. Kitaplarn manevi deeri de büyük. Kitap okuyan ile okumayan çocuklar çok farkl oluyor. Benim fazla kitap okuma ansm olmad. O yüzden çocuuma okutmak istiyorum. Kampanyay can gönülden destekliyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git