Karnesiz ilk ara tatil başlıyor

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugünden sonra ilk ara tatile girecek.

Haberler 15.11.2019 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanlnca hazrlanan ve örencilerin 18-22 Kasmda 81 ilde yapacaklar ara tatil etkinliklerine, yarn akamdan itibaren aratatil.meb.gov.tr internet adresinden ulalabilecek. Örencilere yönelik hazrlanan etkinlik program gezi, salk, doa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletiim, okuryazarlk, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, aratrma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaam becerileri, el sanatlar, bilim, yardmlama, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 ana balktan oluacak. Bakanlk, öretmenlere de ara tatilde yapabilecekleri bir dizi etkinlik program hazrlad

Okul öncesi, ilköretim ve ortaöretim okullarndaki yaklak 18 milyon örenci, bugünden sonra ilk ara tatile girecek.

Yaklak 18 milyon örenci 2019-2020 eitim öretim ylnn ilk ara tatilini 18-22 Kasmda yapacak. Ara tatilde örenciler karne almayacak ve bu dönemi verimli geçirmeleri amacyla 81 ilde etkinlikler düzenlenecek. Milli Eitim Bakanl (MEB), ilk ara tatilde örencilere yönelik 18-22 Kasm 2019 Ara Tatil Etkinlik Programn hazrlad.

Bu programda, gezi, salk, doa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletiim, okuryazarlk, sanatsal faaliyetler, sportif faaliyetler, aratrma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaam becerileri, el sanatlar, bilim, yardmlama, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 ana balk yer alyor.

Örenci ve velilerin illerde yaplacak etkinliklerin bilgisine ulaabilmeleri amacyla aratatil.meb.gov.tr sitesi de hazrland. Yarn akam itibaryla bu siteye ulaabilecek veliler, ilde 5 gün boyunca yaplacak ara tatil etkinliklerini görebilecek.

- Mesleki çalma program

MEB, 18-22 Kasmda yaplacak ilk ara tatil döneminde öretmenler için de sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel aktivitelerin yer ald mesleki çalma program hazrlad. Programda, öretmenlerin, örenci ve velilerle katlabilecei sanatsal, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlere yer verildi.

Bu çerçevede ara tatilde öretmenlere yönelik konser, opera, halk oyunlar, resim ve heykel sergileri gibi etkinlikler yaplacak. Ayrca, voleybol, basketbol, masa tenisi, futbol gibi spor müsabakalar ile iir, hikaye, kompozisyon yarmalar düzenlenecek.

Programa göre, Milli Eitim Bakan Ziya Selçuk, 18 Kasmda, Eitim Biliim A (EBA) üzerinden canl yaynla öretmenlere seslenecek. Ayn gün öretmenler, eitim öretim ylnn ilk ara tatiline kadar geçen sürede yaplan eitim öretim faaliyetleri ile 2023 Eitim Vizyonu kapsamndaki çalmalar deerlendirecek.

Ayrca, öretmenler, yazlm gelitirme ve zeka oyunlar uygulamalar, müze, masal anlatcl, halk oyunlar, Türkçenin kullanm ve diksiyon, kariyer rehberlii, okulda ilk yardm, örencilere çevre bilinci kazandrma, robotik ve kodlama, teknoloji ve madde bamllyla mücadele eitimi gibi konularda mesleki çalma faaliyetlerinde bulunacak.

- çalma takvimi

Yeni Eitim Öretim çalma Takvimi Modeline göre 18-22 Kasmda yaplacak ilk ara tatilin ardndan ilk dönemin ikinci yars 25 Kasmda balayacak.

Yaryl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasnda olacak. kinci yaryl eitim-öretim dönemi 3 ubat 2020de balayacak.

kinci ara tatil ise 6-10 Nisan 2020de olacak, 13 Nisanda balayacak ikinci dönemin ikinci yars ise 19 Haziranda tamamlanarak 11 haftalk yaz tatiline girilecek.

Ana Sayfaya Git