Karneyi annesi aldı

Diyarbakır'da şırıngalı çikolatanın kapağının nefes borusuna kaçması sonucu hayatını kaybeden 7 yaşındaki Umut Bilgi'nin karnesini annesi gözyaşları içerisinde aldı. Öğretmenleri ve sınıf arkadaşları Umut'un masasına çiçek bıraktı.

Haberler 18.01.2020 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda rngal çikolatann kapann nefes borusuna kaçmas sonucu hayatn kaybeden 7 yandaki Umut Bilginin karnesini annesi gözyalar içerisinde ald. Öretmenleri ve snf arkadalar Umutun masasna çiçek brakt.

Diyarbakrn Yeniehir ilçesi Seyrantepe Mahallesinde yaayan 7 yandaki Umut Bilgi, 25 Kasm 2019da okul çknda bir marketten ald rnga eklindeki çikolatann kapann nefes borusuna kaçmas sonucu ambulansla Diyarbakr Dicle Üniversitesi Tp Fakültesine kaldrlmt. 9 gün yaam mücadelesi veren Umut, 5 Aralk 2019da yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetmiti. Talihsiz bir ekilde hayatn kaybeden Umutun okulunda arkadalar karnelerini ald. Umutun annesi Gülen Bilgi de evladnn okuluna giderek karnesini ald. Gözyalar içerisinde olunun karnesini alan acl anne, çocuklar için tehlikeli ürünlerin satlmamas adna ellerinden geleni yapacaklarn söyledi.

LK KARNES DELD AMA SON KARNES OLDU

Gülen Bilgi, ald karnenin olunun ilk karnesi olmadn ama son karnesi olduunu söyledi. Bilgi, u anda olumun burada olmasn isterdim, karnesini kendisinin almasn isterdim. Ama ite kader izin vermedi, öyle bir ey olmad. Olum uan yok, onun yerine ben aldm karnesini. lk karnesi deildi ama son karnesi oldu. Karnesi her zaman iyiydi, okulunu çok seviyordu, hatta okulu çok sevdii için erken okula kaydetmitik. Daha 7 yandayd ama 2. snfa geliyordu. uan acmn içerisinde yayorum. Yüreim yand için içimden hiçbir ey söylemek gelmiyor. Böyle eylerin satlmamas için elimizden geleni yapyoruz, söyledik, ikayette de bulunduk. Hepsi kaldrld topland ama o olmasa da baka eyler üretecekler, yine çocuklara sebep olacaklar. nallah bir daha öyle bir ey yaanmaz, baka ailelerin yürei yanmaz. Olaydan sonra okula gelmemitim, ilk defa geliyorum. Olumun karnesi için geldim. Olum okulunu, arkadalarn, öretmenini çok seviyordu, ama olmad yarm kald dedi.

Ana Sayfaya Git