Kato Dağı eteklerinde uçurtma şenliği

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinden başlayıp bir ucu Van'ın Çatak ilçesine kadar uzanan Kato Dağı eteklerinde çocuklar için uçurtma şenliği düzenlendi. Kaymakamlık ve belediye tarafından 3 bin uçurtmanın dağıtıldığı etkinlikte, çocuklar kurulan oyun parkında gönüllerince eğlendi. Kıyıcak İlkokulu öğretmeni Nilay Küçükgenç, "Kato Dağı eteklerinin artık terörle değil, etkinliklerle, oyunlarla, çocuklarla, eğitim ve öğretmenlerle anılmasını istiyoruz" dedi.

Haberler 29.04.2018 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çatak ilçesine 28 kilometre uzaklkta bulunan Kycak Mahallesinde kaymakamlk ve belediye tarafndan kurulan ime oyun parklarnda gönüllerince elenen çocuklara kaymakamlk sürpriz bir ziyarette bulunarak, 3 bin uçurtma datt. Kycak ve çevre mahallelerden gelen yüzlerce çocuk oyun parknda oynayarak, güzel bir gün geçirdi. Kurum amirleri, askerler, güvenlik korucular ve öretmenler uçurtma enliinde, Kato Da eteklerinde çocuklarla birlikte uçurtma uçurdu. enlie katlan çocuklar, güzel bir gün geçirdiklerini belirtti.

CENNETMZ BULDUK

Etkinlikle Kato Da eteklerinde keyifli bir gün geçirdiklerini söyleyen, Kycak lkokulu öretmeni Nilay Küçükgenç, Kato Da eteklerinin artk terörle deil, etkinliklerle, oyunlarla, çocuklarla, eitim ve öretmenlerle anlmasn istiyoruz dedi. Bu tür etkinliklerle farkndalk oluturulduunu söyleyen Küçükgenç, öyle konutu:

Böyle frsatlar birçok çocuun eline geçemezken, buraya ime oyun gruplar ve uçurtmalar getirildi. Hem çocuklar hem de veliler bu etkinlie katld. çok büyük bir farkndalk yaratld.

Kycak lkokulu Müdürü Sultan Didem Gök ise, Kato Da eteklerinde artk çiçeklerin açtn söyleyerek, Buraya öretmen olarak atandmzda bize oralarda ne yapaçaksnz, büyük zorluklar çekeçeksiniz denildi. Biz burada cennetimizi bulduk. Kato Dann eteklerinde artk çiçekler açyor. çocuklarmz mutlu ve dolaysyla bizde çok mutluyuz. Bugün çocuklarmz oyun parkyla tant. Ardndan uçurtmalar datld. Biz burada yeni bir dünya kurmaya baladk. Yeni dünyamzda inallah daha güzel eyler olacak dedi.

çOCUKLARI çATIMALARDAN UZAKLATIRMAYA çALIIYORUZ

Bölgedeki çocuklarn yllarca kurun sesleriyle yaadn anlatan çatak Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf Müdürü Aydn Babur, öyle konutu:

çatak Kaymakaml ve belediyesi olarak bugün burada çocuklarmz için uçurtma enlii düzenledik. Bu çocuklar yllarca bu bölgede kurun sesleriyle yani çatmalarla büyüdü. Biz bu anlay deitirmek istiyoruz. Bu tür etkinlikleri artrarak bu tabloyu ykmak için çabalyoruz. Daha önce Kato Danda kurunlar ve silahlar çatrken, u an uçurtmalar uçuyor. Bu sayede çocuklarmza daha iyi bir gelecek hazrlamaya çabalyoruz. çocuklarmz silahlardan ve çatmalardan uzaklatrmaya çalyoruz.

Ana Sayfaya Git