Kaya tırmanışı eğitimi

Çukurca ilçesi Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından, yaz tatili boyunca 20 gence profesyonel dağcılar gözetiminde ilçenin eski tarihi evlerinin bulunduğu Çukurca Kalesi'nde dağcılık eğitimi verilmeye başlandı. Çukurca Kaymakamı Temel Ayça, ilçenin artık güzel haberlerle gündeme geleceğini, bunun için özellikle gençlere yönelik doğa sporlarına önem verdiklerini söyledi.

Haberler 16.07.2018 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari kent merkezine 80 kilometre uzaklktaki 7 bin nüfuslu çukurca ilçesi, artk farkl etkinliklerle gündeme geliyor. Ta evleri, susamdan yaplan tahini, çeltii, nar ve üzümü ile ünlü ilçeye yaklak ay önce gelen Kaymakam Temel Ayça, bir taraftan çukurcann çehresini deitirmek için mücadele ederken, bir yandan da terörle birlikte bozulan imaj deitirmek için çalmalar yapyor. Foto safari programlar düzenleyip, gençlere yönelik çeitli etkinlikler hayata geçiren Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ayça, rafting eitimin yan sr gençlere daclk eitimi verilmesi için de çalma yürütüyor.

Kaymakamlk ve Belediye tarafndan, yaz tatili boyunca 20 gence, profesyonel daclar gözetiminde ilçenin eski tarihi evlerinin bulunduu çukurca Kalesinde daclk eitimi verilmeye baland. zmirden gelen profesyonel dac Dilaver Kiili, Doukan Kiili, Özgür Taylan ve Mutlu Batmandan haftann iki günü daclk eitimi alan gençler, eitmenlerinin gözetiminde kalede 100 metre yükseklikteki kayalklara trmanyor. çukurca Kaymakam Temel Ayça, ilçenin artk güzel haberlerle gündeme geleceini, bunun için özellikle gençler için güzel projeler hayata geçirdiklerini söyledi.

TÜRKYENN çETL LLERNE ETMLERE GÖNDERECEZ

Kaymakam Ayça, çukurcada doa sporlarn gelitirmeye yönelik birtakm çalmalar yaptklarn belirterek öyle konutu:

Kaymakamlk ve belediye ibirliiyle ilçede doa sporlarna gelitirmeye yönelik faaliyetler yapmaya çalyoruz. Buraya gelen profesyonel daclar, gençlerimize eitimler vermeye baladlar. Bu eitimlerimiz devam edecek ve birkaç ay içerisindeki buradaki rotalarn tamam belirlenmi olacak. Daha sonra burada eitimlerini baaryla tamamlayan gençlerimizi, Türkiyenin farkl illerine eitimlere göndereceiz. Burada yetien gençlerimiz, inallah yakn zamanda Türkiyedeki yarmalarda baarl olup ilçemizin adn duyuracaklar. Bu tür faaliyetlerin çukurcann turizmine ve geleceine katk sunacan düünüyoruz dedi.

zmirden gelen profesyonel dac Doukan Kiili ise, çukurcal gençlere kaya trman eitimi verdiklerini belirterek, Böyle bir teklif geldiinde hiç düünmeden geldik. Genelde insanlar bu taraflara gelmek için çekiniyor. Bizim yaptmz spor dal daclk üzerinde olduu için pek umursamadk. Yeter ki gençlerimize, gelecek nesillere örnek olalm dedik ve buraya geldik. Gelip gençlerimize kaya trman eitimlerini verdiimiz için de çok mutluyuz diye konutu.

Ana Sayfaya Git