Kayak merkezi

Hazar Gölü manzaralı Hazarbaba Kayak Merkezi, bölgenin turizmine önemli katkı sunuyor.

Haberler 12.02.2018 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine 50, Sivrice ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan, bin 300 metre doal piste sahip kayak merkezi, yörenin ve çevre illerin yan sra farkl bölgelerden ve yurt dndan gelenleri arlyor.

Dou Anadolu Bölgesinin önemli k turizm merkezleri arasnda yer alan tesis, k sporlarna ilgi duyanlarla fotoraf tutkunlarn konuk ediyor.

Profesyonel kayakçlarn da ilgi gösterdii, telesiyej ve kar motoru bulunan, snowboard yaplabilen tesiste, her yatan vatanda kayak yapmann keyfini çkarrken, kayak örenmek isteyenlere için de kurs veriliyor.

Geçen yl yaklak 40 bin ziyaretçinin kayak yapmak için tercih ettii tesis, k turizminde Elaza önemli katk sunuyor.

- Yabanc turistleri davet ediyoruz

Elaz Valisi çetin Oktay Kaldrm, göl manzaral kayak merkezinin dünyada ei ve benzerinin olmadn düündüünü söyledi.

Kayak merkezine ulam imkanlarnn iyi düzeyde olduunu belirten Kaldrm, Yatrmlarmz devam edecek. Burada otel yapacaz. Kayak merkezini Hazar Gölü ile bütünletireceiz. nanç, doa, kayak, k, yaz, adrenalin ve macera turizmi hepsini inallah birletirip, buray bölgede uluslararas düzeyde önemli bir konuma getireceiz. dedi.

Yaz mevsiminde Hazar Gölünü yaklak 1,5 milyon kiinin ziyaret ettiini dile getiren Kaldrm, kayak merkezinin de Türkiyede k turizmi açsndan çok önemli bir merkez olduunu vurgulad.

- Markalaacamz umuyorum

Kaldrm, kayak merkezine ciddi bir talep olduunu, ilk kez yurt dnda tantma balayacaklarn dile getirerek, tesisin sadece Türkiye için deil dünyada da önemli bir merkez haline geleceini kaydetti.

Tesisin Elazda marka deer olacana inandna iaret eden Kaldrm, Bu potansiyel görüldüü için burada yatrm yapyorlar. Markalaacamz umuyorum. diye konutu.

Krsalda yaayan çocuk ve gençleri tesise getirmek için çalma yürüttüklerini anlatan Kaldrm, özellikle ihtiyaç sahibi çocuklara yönelik sosyal faaliyetler düzenleyeceklerini bildirdi.

- Tesis ilgi görüyor

Hazarbaba Kayak Merkezi Müdürü Taner Durmu, tesisin haftasonlar 4 bin civarnda ziyaretçiye ev sahiplii yaptn belirtti.

Durmu, tesise ulam kolaylnn önemli bir avantaj saladn ifade ederek, Geçen sezon 40 bine yakn ziyaretçimiz oldu. stanbul ve Ankara gibi yurt dndan gelen misafirlerimiz de var. eklinde konutu.

K turizminin bölge açsndan önemine dikkati çeken Durmu, tesise büyük ilgi gösterildiini vurgulad.

- 4 çocuum burada kayak örendi

anlurfadan gelen Yldz Yeilbadan, Dört çocuum burada kayak örendi. Ben de eitim almaya karar verdim. Beendiimiz için ailece geliyoruz. çocuklarm eimle profesyonel bir ekilde kayyor. ifadelerini kulland.

Mardinin Kzltepe ilçesinden gelen Mehmet Ali Kahraman, tavsiye üzerine bu merkezi tercih ettiini anlatt.

Kahraman, çok güzel bir yer. Herkese ben de tavsiye ediyorum. Ailece çok elendik. dedi.

Üniversite örencisi Kübra Kahraman, çok beendim, önümüzdeki yllarda yine gelmeyi düünüyorum. diye konutu.

Bingölden gelen 68 yandaki Mehmet Selçuk ise ilk defa kayak merkezine geldiini, torunlar ile kayak yapmann mutluluunu yaadn aktard.

Ana Sayfaya Git