Kayapınar'dan büyük destek!

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesince 45 okula 14 bin 111 resim malzemesi, 5 bin 182 müzik aleti ile 84 bin öğrenciye de kitap ve defter dağıtıldı.

Haberler 06.01.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eitim ve öretime büyük destek veren yere yönetimlerdenKayapnar Belediyesi, 45 okula 14 bin 111 resim malzemesi, 5 bin 182 müzik aleti ile 84 bin örenciye de kitap ve defter desteinde bulunarak, tarihi bir imkan salad.

Belediyenin hayata geçirdii Sanata Yolculuk Balyor Projesi kapsamnda salanacak eitim destei nedeniyle Kayapnar Kültür Merkezinde tören düzenlendi.

Törende konuan Vali Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakrda eitimde yeni bir deiim ve dönüüm süreci balattklarn söyledi.

Örencilere seslenen Güzelolu, Sizler bu büyük devletin ve milletin 2023 bata olmak üzere amaçlarn gerçekletirecek, her biriniz bir deer olarak inallah arzuladmz yarnlara bizleri tayacaksnz. Sizlerin mutlu olmas, yüzlerinizin gülmesi, bilimin her alannda iddial olmanz vazgeçilmez temel hedefimizdir. dedi.

Kentte 6 aylk süreçte eitim alannda yürütülen çalmalara deinen Vali Güzelolu, 6 aylk emeklerimiz, böylesi güzel törenlerle zirveye çkan projelerimiz Diyarbakrn ve bu ülkenin gelecei için büyük umut verdi, güven tazeledi. ifadesini kulland.

Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakrda bu çalmalarn ve projelerin süreceine iaret ederek, unlar kaydetti:

Birlik ve beraberlik içerisinde bu büyük devlet ve milletin ferdi olarak her birinizin önce mutlu ve güvenli olmas, milli ve manevi deerlerine sahip çkarak bu ülkeyi gelecee tamas önemli. Yaptmz hizmetler her birinizin mutlu olmas ve güven duymas için. Bu hizmetler, bizler ve Diyarbakr için güveneceimiz, zenginliimiz olan bir birey olmanz tamamlayacak.

Daha sonra örencilere hediye edilen malzemelerin tantm yapld.

- 84 bin örenciye kitap ve defter yardm

Daha sonra belediyenin, Bir Kitap Bin Dünya projesi kapsamnda ilçede 156 okulda eitim öretim gören 84 bin örenciye kitap ve defter datm için ehit Polis Halit Gülser Spor Kompleksinde tören yapld.

Törene katlan Vali Güzelolu, yapt konumada, örencilerin dünyalarn aydnlatacak, mutlu ve güvenli olmalarn salayacak bu projeyi tebrik ettiini söyledi.

Diyarbakrda hep birlikte bu projelerde bulumann mutluluunu yaadklarn anlatan Güzelolu, nanyoruz ki en önemli yatrm, insana yaplan yatrmdr. nsana yaplan en önemli yatrm da onu bilgiye ulatrmaktr. Hiç bilen ile bilmeyen bir olur mu diye buyuran Kuran- Kerim ile bu inancn temsilcileri olan bizlerin en temel amac okumak olmaldr. ifadelerini kulland.

Hasan Basri Güzelolu, örencilerin daha iyi ve mutlu olmas için çaltklarn vurgulayarak, Sizler okuduunuz kitaplardan aldklarnzla kiiliinizi ve kimliinizi oluturacak, deerlerinizi salam klacak ve her biriniz bu büyük devleti ve milleti gelecee tamak noktasnda yorulmayan birer nefer olacaksnz. Sizlerin gelecekte bu büyük milletin deerli bir ferdi olarak daha iyi ve güzel bir gelecee bu cennet vatan tayacanza inanyoruz. eklinde konutu.

Kayapnar Belediye Bakan Vekili Ozan Balc da örencilere yönelik projelerin devam edeceini belirterek, bu projelerle örencileri bilime, sanata ve kültüre yönlendireceklerini aktard.

Törenin sonunda örencilere kitap ve defterleri datld.

Ana Sayfaya Git