Kayapınar’da 50 Z Kütüphane kurulacak

Merkez Kayapınar ilçesinde “Bir Kitap Bin Dünya Projesi” kapsamında 50 adet Z Kütüphane kurulacak ve 300 bin kitap raflarda yerini alacak.

Haberler 18.01.2018 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi tarafndan ilçedeki örencilerin bilgiye eriiminin salanarak dünya çocuklar ile rekabet edecek düzeye gelmesi için balatlan Bir Kitap Bin Dünya Projesi kapsamnda planlanan 50 adet Z Kütüphanenin yapmna baland. lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Sayn Dr. Ozan Balc, 50 okula uygulanacak olan Z Kütüphane projelerine örnek tekil edecek çalmalar yerinde inceleyerek, yapm çalmalarna balanlmas talimat verdi.

50 Z KÜTÜPHANE

Balc, örnek çalmalarn her aamasn titizlikle deerlendirdiklerini ve çocuklar için en iyi Z Kütüphaneleri kurma gayreti içerisinde olduklarn belirterek, ksa süre içerisinde çalmalarn tamamlanacan ve kütüphaneler için seçkin eserler arasndan seçilen bilginin taycs 300 bin adet kitabn da için temin edileceini belirtti. Balc, Proje kapsamnda daha önce yaplan çalmalar ile 100 bin adet kitab örencilere hediye ettik. Z Kütüphanelerin tamamlanmas ile 300 bin kitab daha temin etmi olacaz. Proje ile ksa süre içerisinde 400 bin kitab Kayapnarl örencilere ulatrlm olacaz dedi.

Kitap dostu olduklarn ifade eden Balc, Kayapnarl çocuklarn eitimi ve geliimine katk salayacak tüm çalmalarn bata Kayapnar olmak üzere tüm Diyarbakra hayrl olmas dileklerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git