Kayapınar’da ‘Bir kitap, bin dünya’ projesi başladı

Kayapınar ilçesinde, “Bir kitap, bin dünya” projesi başladı. Proje çerçevesinde ilçedeki 80 bin öğrenciye kitap okuma alışkanlığı kazandırılması hedefleniyor.

Haberler 01.12.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Orhan Balcnn bakanlnda ilçedeki örenci, öretmen ve velilerin okuma kültürünün gelitirilmesi amacyla gönüllü öretmenlerden oluan çalma ekibinin yl boyunca yaplmasn planlad etkinlikler balad.Gönüllü öretmenler tarafndan yürütülen Bir kitap, bin dünya projesi ile okuma alkanlnn gelitirilmesi için yl boyunca yaplacak etkinlikler ve ilçede ilk etapta 50 okulda kurulacak Z Kütüphane çalmalarn kapsyor.

BR KTAP, BN DÜNYA

lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Balc, çocuk okuyucusu olmayan toplumlarn, yetikin okuyucusu olmaz ilkesinden hareketle çocuklarn kitap okumalarn önemsediklerini ifade etti. Balc, ilçede resmi ve özel okullarda görev yapan öretmen ve idarecilere 24 Kasm Öretmenler Günü dolaysyla 5 bin 500 kitap hediye edilmesi ile balatlan proje çalmalarnn yl boyunca sürecek etkinliklerle devam edeceini belirterek, resmi ve özel tüm anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerde eitim gören yaklak 80 bin örenciye kitap okuma alkanln kazandrmay planladklarn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git