Kaymakamla top oynadılar

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde öğrenciler ilçe protokolü ile kozlarını paylaştı. Futbol müsabakasını protokol takımı 4-3 kazandı.

Haberler 15.04.2019 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Bismil lçe Kaymakaml tarafnda organize edilen etkinlikte, örenciler ile ilçe protokolü arasnda futbol müsabakas yapld.

Bölgede salanan huzur ortam sonras Bismilde çocuklarn geliimi için çalmalara hz verildi. Bu kapsamda, çocuklar için yaplan hal sahann açlnda örenciler ile öhretler karmas karlat. lçe protokolünden oluan öhretler karmas, Bismil Anadolu Lisesi örencileri ile yeil sahada kozlarn paylat.

ÖRENCLERLE KAYMAKAM

Maç öncesi açklamalarda bulunan Bismil Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel, okullar bölgesinde okullar bölgesinde yaklak 3 bin örencinin eitim gördüünü söyledi. Bölgede hal sahalarn olduunu ancak neredeyse hepsinin yetersiz olduuna dikkat çeken Kaymakam Yüksel, Hal sahalar gençlerimizin, çocuklarmzn ihtiyacn görmüyordu. Bizde ondan dolay ilçe belediye bakanl olarak gençlerimize, sosyal kültürel etkinlikler bata olmak üzere çalmalar gerçekletirdik ve hal sahalar onardk. Örencilerimizin her zaman yanlarnda olduumuzu bilmelerini istiyoruz. Bölgeyi 3 bin örencinin faydalanaca bir alan haline getirdik. Bugün de açln yapyoruz, gerek zemin düzenlemesi gerekse etraftaki tel örgülerin düzenlemesi belediye bakanlmzca gerçekleti. Bugün de gençlerimizle, çocuklarmzla ilçe protokolü olarak bata ben ilçe kaymakam ve belediye bakan vekilli olarak çocuklarmzla bir açl maç yapacaz. Umut ediyorum gençlerimiz açsndan, çocuklarmz açsndan yüksek oranda istifade edecekleri bir saha olur. Tabii bizim ya ortalamamz protokol olarak 40a yakn gördüüm kadaryla, gençlerimiz ise 15-20 arasnda deiiyor yalar ondan dolay o dezavantaj çok fazla çevirebileceimizi düünmüyorum. Ama onlarda büyüklerine sayg göstereceklerdir, beraberlik bekliyorum dedi.

MAç YAPITLAR

Daha sonra Kerem Süleyman Yüksel, Cumhuriyet Basavcs Fatih Kocaman, lçe Milli Eitim Müdürü Aydn Ak, lçe Gençlik Spor Müdürü Orhan Yldz, Tapu Müdür Ersin de, AK Parti lçe Bakan Mehmet Kzlkaya ve Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Sülundan oluan öhretler karmas, Bismil Anadolu Lisesi örencileri ile kar karya geldi. Protokol üyeleri maç 4-3 kazand.

Ana Sayfaya Git