Kaymakamlık sınavını kazanan eczacının sevinci 4 gün sürdü

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde eczacılık yapan aynı zamanda Selçuk Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü'nden mezun olan 33 yaşındaki Ferit Akdağ, girdiği Kaymakamlık sınavını kazandı.

Haberler 10.02.2017 - 09:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kzltepe lçesinde eczaclk yapan Akda, Kaymakam olmak için 5 yl önce Uluslararas likiler Bölümüne kayt yaptrd. Üniversiteden mezun olduktan sonra Kaymakamlk snavna girmek için dershaneye giden ve 5 ay boyunca snava hazrlanan Akda, snava giren 15 bine yakn örenci arasnda 73 puan ald ve snav 400üncü olarak son srada kazand.

SEVNC KISA SÜRDÜ

Yllardr hayalini kurduu kaymakamlk snavn kazanmann sevincini yaayan Akdan, bu mutluluu ÖSYMden 4 gün sonra gelen mesaj ile ksa sürdü. Snav sonuçlar açklandktan 4 gün sonra, ÖSYM, kitapçk kodunu yanl kodlad gerekçesi ile bir adayn itirazn kabul ederek snav kitapçnn yeniden okunmas karar ile snav sralamasnn deitii belirtildi. Deien sralama bilgisi de snava giren adaylara gönderildi. Gelen ikinci mesajla birlikte Akda, snavdaki sralamasnn 400den 401inci sraya dütüü ve snav kazanamad bilgisini alnca hayal krkl yaadn söyledi. ÖSYMnin yanl bir karara imza attn ileri süren Akda, öyle dedi:

Eczaclk mesleini icra ettiim günden bu yana eitime hiç ara vermedim. Konya Selçuk Üniversitesinde Uluslararas likiler ve Siyaset Bilimi Bölümünde yükseklisans yaptm. Bu süreçte milletime, devletime faydal olup hizmet etmek için Kaymakam olmaya karar verdim. Bunun için de uluslararas ilikiler bölümünü tamamladm. Mezun olduktan sonra 2 ay kursa 3 ay da kendim bizzat sk bir çalma içine girdim. Kaymakam olmak için snava giren binlerce kii arasnda 400üncü olarak snav kazandm. Ama ne yazk ki ÖSYM yüzünden bu sevincim ksa sürdü.

HUKUK MÜCADELES

ÖSYMnin karar ile madur olduunu iddia eden Akda, maduriyetinin giderilmesi için ÖSYM, BMER, CMER ve Ankara dare Mahkemesi nezdinde giriimlerde bulunduunu ifade ederek, öyle devam etti:

20 Ocak 2017 tarihinde snav sonuçlar açkland ve 400üncü srada mülakata katlmaya hak kazandm. Ancak, 24 Ocak 2017 tarihinde ÖSYM tarafndan bana; Sayn aday, 17.12.2016 tarihinde yaplan Kaymakamlk giri snavna katlan bir adayn snav kitab kapak sayfasndaki kodlama hatasndan dolay deerlendirme ilemi sonradan yaplm ve aday sralamalar deimitir. Güncel sralamanz kontrol ediniz. ÖSYM yazl bir mesaj gönderildi. Bu ilem nedeniyle sralamam 401 olarak deimi ve mülakata girme hakkn kaybetmi oldum. Snava giren bir adayn kendi hatasndan dolay snav önce deerlendirilmemi. Ancak, daha sonra itiraz üzerine deerlendirilerek snav sonuçlar deimitir. Bu konuda bir maduriyetim söz konusudur. Snav kitapcnn yanl deerlendirilmesinden aday sorumlu olmasna ramen, yeniden deerlendirilmesi snav kurallarna aykrlk oluturmaktadr. Snav sonuçlar deerlendirilirken ölçme ve deerlendirme kurallarna uyulmamtr. Snav sonuçlar deerlendirilirken hukuka uygun davranlmadn düünmekteyim. Bu ilemin açkça kanuna aykr olmas ve söz konusu usule aykr oluu nedeniyle ÖSYM, BMER, CMER ve Ankara dare Mahkemesi nezdinde giriimleri yaptm. Adaletin en ksa zamanda tecelli etmesini diliyorum.

Ana Sayfaya Git