Kaynak paketi erişime açıldı

MEB, şubat ayı yardımcı kaynak paketini erişime açtı

Haberler 08.02.2022 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl, örenci ve öretmenlere destek amacyla ücretsiz sunulan ubat ay yardmc kaynak paketini yaymlad.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre, tüm kademe ve snf seviyesindeki örencilere yönelik yardmc kaynak destek paketlerinden beincisi yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden eriime açld.

Yardmc kaynak paketinde, 2.snftan 12.snfa kadar örenciler için 8 bin 500 soru içeren beceri temelli testler, tekrar testleri, LGS kapsamndaki merkezi snava yönelik örnek soru kitapç ile YKSye yönelik TYT, AYT ve YDT deneme testleri bulunuyor.

Temel eitim kademesinde 2. snftan 7. snfa kadar olan örencilere yönelik ngilizce etkinlik kitaplar, çalma yapraklar, çalma sorular ve çalma fasiküllerinde 900, çalma ve etkinlik kitaplarnda ise 4 bin 700 soru yer alyor.

Ortaöretim kademesindeki örenciler için yaymlanan 9uncu tekrar testinde 750 soru, 12. snf örencileri için Yükseköretim Kurumlar Snavna yönelik kaynak setindeki 3 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçnda ise 1000 soru bulunuyor.

Bu kaynaklar ile örencilerin derste ileyecekleri konular pekitirmeleri, uzaktan eitimde oluan örenme kayplarnn telafi edilmesi ve örenme süreçlerine katk salanmas amaçlanyor.

Paket, öretmenler için klavuz kitaplar da içeriyor

ETKLEML SORULAR YAYIMLANMAYA DEVAM EDYOR

8, 9 ve 10. snf örencileri için Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarndan çoktan seçmeli sorularla birlikte, açlr menü, sürükle brak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanld sorular hazrland.

Ayrca üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine daha fazla olanak salayan ve örencilere kendi cevabn oluturma frsat veren açk uçlu sorular da kullanld.

Sorular, örencilerin gerçek yaam durumlarn ekranda görmesini salayan simülasyonlar içerecek ekilde yaplandrld.

ÖZEL ETM ÖRENCLERNE DESTEK

ubat ay paketinde temel eitim ve ortaöretim kademelerinde eitim gören özel eitim örencileri için de 700 etkinlik yer alyor.

Etkinlikler, boluk doldurma, benzerlik ve farkllklar bulma, eleme, anlama ve anlatma tekniklerini içeriyor. Bu etkinlikler ile örencilerin konular pekitirmeleri amaçlanyor.

24 MLYONU AKIN BASILI YARDIMCI KAYNAI ÖRENCLERMZE ULATIRDIK

Açklamada görülerine yer verilen Milli Eitim Bakan Mahmut Özer, yardmc kaynak paketini her ay ilkokul ikinci snftan lise son snfa kadar tüm eitim kademelerinde örencilerin bireysel farkllklarn da dikkate alarak kapsaml ekilde hazrladklarn belirtti. Özer, unlar kaydetti:

Burada alannda uzman ve çok deneyimli bir kadro tarafndan her geçen gün kapasitesi artrlan önemli bir kaynak havuzu oluturuluyor. Ders kitaplarn ülkemizin tüm çocuklarna ücretsiz olarak dattmz gibi yardmc kaynaklar konusunda da ayn hassasiyeti gösteriyoruz. Kasm ayndan bu yana 24 milyonu akn basl yardmc kayna örencilerimize ulatrdk, yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden indirme says 10 milyonu geçti. Salgn sürecindeki örenme kayplarn telafi etmek için her örencimizi çok çeitli kaynaklarla desteklemeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git